Ege Postası
Geri

Dünyanın ilk çocuk fotoğraf festivali Azerbaycan'da başladı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de ''Çocukların Gözüyle Dünya '' sloganı ile düzenlenen ilk çocuk fotoğraf festivali, birçok ülkeden genç fotoğrafçıları bir araya getirdi. Dünyanın 90 farklı ülkesinden 4 binden fazla eserle katılan...
Dünyanın ilk çocuk fotoğraf festivali Azerbaycan'da başladı
Haberler / Dünya
13 Mayıs 2013 Pazartesi 09:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de ''Çocukların Gözüyle Dünya '' sloganı ile düzenlenen ilk çocuk fotoğraf festivali, birçok ülkeden genç fotoğrafçıları bir araya getirdi. Dünyanın 90 farklı ülkesinden 4 binden fazla eserle katılan genç fotoğrafçılar, yer küresinin ekolojik problemlerine dikkat çektiler.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kızı Leyla Aliyeva'nın başkanlığını yürüttüğü sivil toplum kuruluşu İnternational Dialogue for Environmental Action'nun( İDEA) organizesiyle gerçekleşen festivalde, geleceğin sahipleri olan çocuklar, çektikleri fotoğraflarla profesyonel fotoğrafçılardan geri kalmadı.

Festival çerçevesinde "Ben Doğayı Seviyorum" ve "Ben Doğanın Kirlenmesinden Korkuyorum" temalarında fotoğraf yarışması düzenlendi. Dünyaca tanınmış fotoğraf sanatçılarının değerlendirmesiyle dereceye giren genç fotoğrafçılar, düzenlenen programla ödüllerini aldılar.

Ödül töreninde konuşan Leyla Aliyeva, festivalin organizesine katkılarından dolayı ünlü fotoğraf sanatçısı Reza Degati'ye teşekkür etti. Söz konusu festivalin dünyada bir ilk olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Aliyeva, ekoloji ile ilgili problemlerin günümüzün en aktüel konularından biri olduğunu vurguladı. Aliyeva '' Azerbaycan, eşsiz doğal güzellikleri ve zengin yaban hayatı ile ünlüdür. Bu varlığın koruması adına herkese görev düşüyor.''dedi.

Aliyeva, bir kaç yıl öncesine kadar ülkesinde çevre koruma bilincinin, bazı ülkelerden geride olmasına rağmen, son yıllarda yapılan çalışmalarla geçmişte yapılan hataların telafisinin sağlandığını söyledi. Aliyeva'' Azerbaycan'ın doğayı koruma adına son zamanda yaptığı çalışmaların sesi sınırlarımızı hatta kıtaları aştı''dedi.

Festival çerçevesinde sergilenen eserlerin gezegenimizin ekolojik problemlerine ışık tuttuğunu sözlerine ekleyen Aliyeva, ''Sergilenen fotoğraflar, gezegenimizin koruması adına bizleri harekete geçmeye çağırıyor.” ifadesini kullandı.

Programda daha sonra festivalin hazırlanmasında emeği geçen jüri üyelerine hatıra plaketi takdim edildi. Jüri üyeleri arasında Reuters Haber Ajansı, Polka Dergisi, National Geographic televizyon kanalı Kanope Dergisi, Fox International televizyon kanalı ve Associated Press haber ajansının fotoğraf uzmanları yer aldı

Yarışmalarda birinciliği Rusya'dan Anastasya Vorobko, ikinciliği Juan Carlos Canales alırken, üçüncülüğü Romanya'dan Binca Stan ve Endonezya'dan Michael Theodric paylaştı. Yarışmaya Rusya'dan katılan Kseniya Saberzhanova ve Fransa'dan Sophie Vela jüri özel ödülünün sahibi oldu.

GENÇ FOTOĞRAFÇI TÜRKİYE'YE MANSİYON KAZANDIRDI

Fotoğraf festivalinde mansiyon ödülü alan Oğuzhan Karapekmez Türkiye'den ödül alan tek genç Türk fotoğrafçı oldu. Karapekmez çektiği fotoğrafla festivale gönderilen binlerce fotoğraf arasından dereceye girme başarısı gösterdi. Basına açıklamalarda bulunan Karapekmez, yarışmaya Malatya'dan katıldığını okulunun yarışma konusunda kendisini motive ettiğini söyledi. Karapekmez mansiyon dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Associated Press(AP) Orta Doğu masası Fotoğraf Editörü Manuçer Degati de Cihan Haber Ajansı(Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, sergilenen eserleri çok beğendiğini, hatta birçoğunun rahatlıkla profesyonel olarak kabul edilebileceğini söyledi. Ünlü fotoğrafçı yarışmacıları kastederek yaşları küçük olmasa hemen AP'ye işe alabileceğini söyledi.
Festivalde dereceye giren yarışmacıların ödüllendirilmesi törenine ekoloji, milli eğitim ve spor bakanları, milletvekilleri sivil toplum kuruluşu temsilcileri sanatçılar ve birçok davetli katıldı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası