Ege Postası
Geri

Afyonkarahisar’da 34 bin dekarlık alanda çekirgeyle mücadele yapılacak

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, gelecek yıl 34 bin dekarlık alanda çekirgeyle kimyasal mücadele etmek için eylem planı hazırladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, 2013 yılında belirli bölgelerde...
Afyonkarahisar’da 34 bin dekarlık alanda çekirgeyle mücadele yapılacak
Haberler / Güncel
30 Temmuz 2013 Salı 16:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, gelecek yıl 34 bin dekarlık alanda çekirgeyle kimyasal mücadele etmek için eylem planı hazırladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, 2013 yılında belirli bölgelerde çekirge popülasyonunda bir artış gözlendiğini söyledi. Arap, müdürlüklerde görevli teknik elamanlar tarafından konunun dikkatlice takip edilip ilaçlama gerektiren yerlerde kimyasal mücadelenin yapıldığını belirtti.

Çekirgelerin bitkileri yemek saplarını kesmek suretiyle zarar verdiğini ifade eden Arap, “Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden uzman talep ettik. Gelen uzmanlar tarafından inceleme ve gözlemleme çalışması başlatıldı. Ayrıca çiftçilere eğitim çalışmaları düzenlenerek, konuyla ilgili bilgilendirme yapıldı.” dedi.

Arap, ‘Çekirge Acil Eylem Planı’ oluşturarak Bakanlığa bildirdiklerini ve 2014 yılında 34 bin dekarlık alanda çekirgeyle kimyasal mücadele yapılmasının programlandığını anlattı.

Gözlemleme ve inceleme çalışmalarına devam edildiğini kaydeden Arap, çiftçilerin ürünlerini çekirgeye yedirmemek için şimdiden önlemlerini almasını istedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası