Ege Postası
Geri

Ak Parti Bayraklı, işe mahallelerden başladı

AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan mahalle yönetimleri ile bir araya geldi. Başkan Aslan “Bayraklı’yı alacağımızı net bir şekilde burada gördüm” dedi
Ak Parti Bayraklı, işe mahallelerden başladı
Haberler / Yerel Politika
25 Mart 2013 Pazartesi 14:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- AK Parti Bayraklı’da yeni bir döneme girdi. Bütün olumsuzlukları geride bırakan ilçe teşkilatı Başkan Ali Aslan liderliğinde güç gösterisi yaptı. Tepekule Kongre Merkezinde bir araya gelen 23 mahallenin yönetimlerinden 300 kişilik programa 630 kişi katıldı.

BÜTÜN MAHALLELER KATILDI
AK Parti Bayraklı’nın mahalle yönetimleri ile tanışma yemeğine 23 mahalle başkanı ve yönetimleri katıldı. Masaları tek tek dolaşarak 630 kişi ile tokalaşan başkan Aslan burada yaptığı konuşmada “Bayraklı’yı alacağımızı en net şekilde hep birlikte görüyoruz” dedi.
Bugün burada 300 kişilik bir program planladığını ancak beşyüz’ü aşkın insan geldiğini dile getiren Aslan “Bayraklı Teşkilatımızın yeni yönetimi ile 1. Günü. Tanışma günü. Salona sığmamış, terasa sığmamış, koridora sığmamış durumdayız. Daha eşlerimizi çocuklarımızı gençlerimizi dostlarımızı arkadaşlarımızı katarsak bu salonlar almayacak ve biz Bayraklı’da da zaten alacak salon yok” dedi.

MAHALLENİN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’LARI

Her başkan mahallesinde ilinde ilçesinde Recep Tayyip Erdoğan’ı temsil ettiğini vurgulayan Başkan Aslan, “Bizler çok vakur, çok gururlu, çok onurlu bir genel başkanın, dünya liderinin temsilcileriyiz. O yüzden diklenmeden dik duruşu, vakur duruşu, o mert duruşu temsil ediyoruz. Onu nasıl biliyorsak mahallelerdeki başkanlarımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kopyası bir örneği olması gerekir. Ve böyle olacağız. Böyle çalışacağız” dedi.

BAYRAKLI’YI ÖZETLEYEN BİR LİSTE YAPTIK

Başkan Aslan konuşmasını şöyle sürdürdü: Genel başkanımız adına Ekrem Erdem bey bu görevi bana verirken mahalle başkanlarımızın, il başkanımızın, milletvekillerimizin, bakanlarımızın görüşünü aldı. Bu araştırması neticesinde sizlerin teveccühü ile bu görevi bana verildi. Bu güne kadar birçok göreve talip oldum. Sırası geldi ilçe başkan yardımcılığı yaptım. Sırası geldi 3 yıl ilçe başkanlığı yaptım. Sırası geldi 2 yıl İl Başkan yardımcılığı yaptım. 4 yıl Bayraklı’da grup başkan vekilliği yaptım. Belediye Başkan aday adayı oldum. Milletvekili aday adayı oldum. Ama bunların hepsine talip oldum. Bu görev şahsıma verildiyse ancak şeref madalyası olur. Genel başkanımızın taktiri ile teşkilatın taktiri ile verilen bir görevin küçüklüğü olur mu. “Sen niye ilçe başkanlığı yapıyorsun” diyenler oldu. Beni mahalle başkanı olarak atasalardı bundan da şeref duyardım. Genel merkezin verdiği görev ancak şeref olur. Bu listeyi yaparken Bayraklı’nın demokrafik yapısını “hangi ilçeden ne kadar vatandaşımız yaşıyor” nüfus yoğunluklarına göre hangi mahallemizde bunları göz önüne alarak üniversite mezunu %50 olmasına özen gösterdik. Partimizin kriterleri bunlar. Kadınlarımızın en az % 20 olmasına özen gösterdik. Engelli vatandaşlarımızın olmasına özen gösterdik. Alevi vatandaşlarımıza özen gösterdik. Mahalle teşkilatlarımızda ağırlığı olan partililerimize özen gösterdik. Karadenizli kardeşlerimizi aldık. Egeli kardeşlerimizi temsilen aldık. Kısacası Türkiye’yi özetleyen bütün vatandaşlarımızı aldık. Yüce rabbim utandırmasın. Hepimiz bir iş yaparız. Hepimiz en iyisini yapmaya çalışırız. Kendimize yakışmasını isteriz. Ülkemize, partimize yakışmasını isteriz. Dedikodu leke ve gölge düşmesini istemeyiz. Şahsi menfaatler üzerine siyaset yapmak istemeyiz. Bizim hedefimiz bir.

“KÜSMEDİK”

Bizler aday gösterilmedik diye küsmedik. Sizler yönetime giremediniz diye küsmediniz. Küsen arkadaşlarımız bende dahil hata yapmış oluyoruz. O yüzden bu hataları yapmayacağız. Bizler genel başkanımızın liderliğinde, onun gösterdiği hedeflere koşan insanlar olacağız. O nereye koşuyorsa bizde oraya koşacağız. O diyor ki Türkiye’yi muhasır medeniyetler üzerine çıkmayı hedef gösterdi. Bizde oraya doğru çalışacağız. Biz Bayraklı’da halkımızın refah ve yaşam standardını nasıl yükseltiriz diye uğraşacağız.



KALP GÖZÜ KAPANANLARI UYANDIRACAĞIZ!

Bu beceriksiz bu yeteneksiz bu aciz belediye yönetiminden Bayraklı’yı da Büyükşehir’i de kurtarmak için çalışacağız. Kalp gözleri kapanmış olan vatandaşlarımızı uyandırmak için çalışacağız. CHP bu gün Aziz Kocaoğlu bu ülkede yaşamaktan utanç duyuyorum diyor. Niye öyle diyor biliyor musunu? geçen gün burada bakanımız dedi ki “Ben İzmir milletvekili olmaktan hicap duyuyorum”. Niye dedi biliyor musunu? Çünkü İstanbul’a gidin. Nasıl bir Avrupa şehri olduğunu görün. Ankara’ya gidin nasıl bir bulvarların caddelerin olduğunu peyzajlarla süslendiğini bir görün. Kayseri’nin Konya’nın ve AK Partili belediyelerin olduğu kentlerin nasıl modern şehirler olduğunu görün. Orada refahı göreceksiniz. Orada caddeleri sokakları, yolları göreceksiniz. İzmir’den çıktığınızda duble yolları göreceksiniz. Sağlık, eğitim, hava yolu’nda ki reformları unutmayalım. 2002 nerede. 2013 nerede. Bunları göremeyecek kadar kalp gözü kapanmış CHP’li yöneticileri görün. Bugün PKK bile silah bırakıyorsa kurtuluşun yolu AK Parti olduğunu gösteriyor. 2013 yılına geldiğimizde 10 yılda bu iktidarın yaptığını kimse inkar edemez. İnkar ederse belgeler konuşur. İnkar ederse tarih konuşur. Aynadır iştir kişinin. Lafa bakışmaz misali hiç kimse güneş balçıkla sıvanmaz misali kimse balçıkla sıvayamaz. Bu ülke Ortadoğu’nun lideri. Böyle bir liderin buradaki neferleri olmaktan ne kadar gurur duysak azdır. Bu görevi gururla aldım.

SİYASETÇİNİN DE İTİBARI YÜKSELDİ

AK Parti ile siyasetinde itibarını yükseltti. Siyasetçi 2001’de 2002de sokaklarda gezemiyordu. Herkes yüzüne tükürüyordu. Herkes aşağılıyordu. Hırsızlık vardı. Yolsuzluk vardı. Her türlü düzenbazlık vardı. Depreme gönderilen yardımları bile zimmetlerine geçirecek kadar aşağılamışlardı. Ama artık öyle biri yok. Öyle bir lider yok. Artık engellisine sahip çıkan, yatalak hastasına, bakımcısına, maaş bağlayan yaşlısına maaş bağlayan sosyal devleti gerçekleştirdi AK Parti. Biz mahallelerde öyle başı dik gezeriz ki 10 yılda bu hükümetin yaptıklarını sayfalara sığdıramıyoruz. Peki CHP bir tane icraatını söylesinler. CHP Türkiye’nin en eski partisi. Hava atıyorlar. Ergenekon gibi çeteleri temizleyememişler. Onları da biz temizliyoruz.



2. SINIF VATANDAŞ MUAMELESİ GÖRÜYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’ya yaptıklarına bakın. Her ilçeye yatırım yapılsın karşı değiliz. Ancak büyükşehir meclisinde en az 5 kez sayın Kocaoğlu’na “Bayraklı’ya neden hizmet yapmıyorsun” diye sordum. Karşıyaka’ya yat limanı yapıyorsun. Güzelbahçe’ye fuar alanı yapıyorsun. Peki Bayraklı’ya ne yapıyorsun diye sorduğumda samimi söylüyorum tatmin edici bir cevap alamadım. Sıradan sözler sıradan cevaplar. Bayraklı’ya da İzmir’e de sahip çıkacak tek parti AK Parti arkadaşlar. Neden çünkü İktidar biziz. Bu beceriksiz belediyeye 400 milyon bütçe gönderildi. Bayraklı’ya. Ortalık çamur. Ortalık çukur. Hala Cengizhan yolu dar. Muhittin Erener yolu dar. Bayraklı Belediye Başkanı hala %52 ile alıyoruz diyor. Sen samimi olanların sesini dinle. Sen başkansın diye yalakalık yapanların şakşakçılık yapanların sesini bırak. İn hizmet et bizde alkışlayalım. Ama bunun hesabını 29 Mart’ta sandıkta halkımız soracak.

KARINCA GİBİ ÇALIŞACAĞIZ

O yüzden teşkilat olarak 23 mahallede yönetimlerimizi çelik gibi yapacağız. Partisinin şuurunda, genel başkanımızın izinde çıkar gözetmeden Bayraklı’yı kazanma ve partisine hediye etme gibi bir sorumluluğu bir misyonu üslenmiş olacağız. 775 sandıkta karınca gibi çalışacağız. 775 sandığın başında 775 çakı gibi inzibat gibi asker gözlemcilerimiz olacak. O sandığı öyle bir sahipleceğiz ki onunda sandık kurulları o sandıkta oy kullanan vatandaşlarımız ile birebir görüşecek. Bu sevgi burada olduğu gibi seçimlerde de Bayraklı Belediyesini alarak taçlandıracağız. En az sevgimiz muhabbetimiz bu akşam ki kadar olsun. Fakat biz buraya bir şey için geldik. Genel başkanımızın arkasında sapa sağlam durmak için geldik. Güçlü bir şekilde durmak için geldik. Siyasi partilerde tek hedef nihai iktidar olmak. Yoksa bir araya gelmeyi bütün siyasi partilerde yapıyor. Genel başkanımız nasıl her girdiği seçimi kazanıyorsa Bayraklı da bu kadro seçimi kazanacak. Masaları dolaştım. Mahalle yönetimleri çok zengin. Gönlü zengin. Kalbi zengin. Cebi zengin. Ruhu zengin. Her taraftan insan gördüm. Bunu kazanamazsak konuşmak bile fazla. Samimiyet burada. Dostluk burada. Bir tek şey var. Planlı ve programlı çalışacağız. Genel başkanımız ve bakanlarımız milletvekillerimiz nasıl çalışıyorsa bizde çalışacağız. Dedikoduya biz taviz vermeyeceğiz. Fitne ve fesat sokmaya çalışanlara sözlerinizle çok sert tokat atın. Bu seçimde genel merkezimiz gidin belediyeyi kazanın dedi. Büyükşehir’in alınması için bizde Bayraklı’da fark atacağız.

TOPLANTIYA KATILAN MAHALLE BAŞKANLARI

Adalet Mahallesi Abdulkadir Çetin, Alparslan Mahallesi Seyfullah Aydoğdu, Cengizhan Mahallesi Zekai Vural, Çay Mahallesi Mehmet Özkan, Bayraklı Mahallesi Abdulkerim Yaman, Çiçek Mahallesi Hidayet Kıy, Doğançay Mahallesi Zikri Acar, Fuat Edip Baksı Mahallesi Yusuf Kargılı, Gümüşpala Mahallesi Mustafa Yılmaz, Manavkuyu Mahallesi Bahattin Karaman, Mansuroğlu Mahallesi Ersoy Kocaman, Muhittin Erener Mahallesi Vedat Temel, Nafiz Gürman Mahallesi Orhan Temiz, Onur Mahallesi Hacı Demir, Osmangazi Turan Kına, Postacılar Mahallesi Ayhan Yıldırım, Refik Şevket İnce Mahallesi Çetin Armut, Soğukkuyu Mahallesi Naime Aydın, Tepekule Mahallesi Hüseyin Mertoğlu, Turan Mahallesi Yaşar Öztürk, Yamanlar Mahallesi Cemil Deper, 75. Yıl Mahallesi Lütfü Karahan.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası