Ege Postası
Geri

Akay: Kaybettiğimiz ilçelerde dersimizi aldık

Ankara’da Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ayağının tozuyla döndüğü İzmir’de Mardinliler Eğitim Sağlık Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı’nı ziyaret etti. Akay ve Vakıf Başkanı Rasim Kahraman'ın gündeminde 2009 yerel seçimlerinde CHP'ye kaptırılan Karabağlar vardı.
Akay: Kaybettiğimiz ilçelerde dersimizi aldık
Haberler / Yerel Politika
15 Kasım 2012 Perşembe 16:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ --Ankara’da Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ayağının tozuyla döndüğü İzmir’de Mardinliler Eğitim Sağlık Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı’nı ziyaret etti. Vakıf Başkanı Rasim Kahraman, Karabağlar’da çok sayıda Mardinli’nin yaşadığının altını çizdikten sonra, “Karabağlar’da CHP'de meclis üyeliklerinde ilk on içersinde dört tane Mardinli vardı. Ak Parti’nin burada seçim kaybetmesinin en önemli detayıdır” dedi. Ak Parti İzmir İl Başkanı Akay da, “Karabağlar gibi bazı ilçeleri son 10 günde yaptığımız hatalar nedeni ile kaybettik ancak ders aldık. Bu dönem tekrarlamayacağız” dedi.

SPEKÜLASYONLARA YANIT VERDİ

Çocukluğunun geçtiği Ballıkuyu’da Mardinli arkadaşları olduğunu ve çok güzel günlerinin geçtiğini belirten Akay, kendisi hakkında uzun süre kamuoyunda yer alan ‘Güneydoğululara karşı peşin hükümlüdür ‘ eleştirilerine sert tepki gösterdi. Akay, “ Beni yakından tanıyan insanlar benim böyle bir şey yapmayacağıma inanıyor olduklarını biliyorum. Dolayısıyla bu vesilede bugünkü ziyaret sebebi ile de bunu ifade etmek istiyorum. Ben bütün insanlara eşit mesafede, aynı sevgide bulunurum. Herkes benim için aynıdır. Hayatımda hiçbir zaman bölgesel ve ya ırki ayrım yapmadım. Dini hiçbir ayrım yapmadım. Sayın Başbakanımızın bize öğrettikleri doğrultusunda İzmir’de hizmet etmeye çalıştım. Benim ilk hemşehri derneği olarak burayı ziyaret etmemin benim için önemi budur. İlk defa ziyaret ediyoruz. Bizi kabul ettiniz sağolun. Bundan sonra ziyaretlerimiz devam edecek” dedi.

TERÖRE DEĞİNDİ
Ak Parti’nin insanların huzuru için her türlü yatırımı yaptığını belirten Akay, ülkenin kanayan yarası terör ekseninde önemli açıklamalar yaptı. Güneydoğu Anadolu’da Kürt sorunun olmadığını terör sorununun olduğunun altını çizen Akay, “Bazıları oralarda terörist cenazelerinden siyaset yaparak Türkiye’yi bir kaos ortamına sokmak istiyorlar. Bunları tarih yargılayacak. Türkiye’deki 75 milyon insanın hepsinin aynı haklara sahip olduğunu, Türkiye’nin her metrekaresinin bir bütün olduğunu göstermek için mücadele eden başta Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile beraber bu partide görev yapan her kişinin bu şekilde algıladığını ve hizmet ettiğini belirtmek istiyorum” dedi.

“DERNEKLERE ÖNEM VERECEĞİZ”
Sivil toplum örgütlerinin temsili noktasında siyasi partilerin destek vermesi gerektiğini belirten Akay, geçmişte yapılan eksiklerin bu dönemde olmayacağını söyledi ve, “ İzmir’deki demokratik yapıyı göz önüne alarak yapacağımız siyasette bütün bu vakıfların ve derneklerle eşit oranlarda siyaset yapacağız” dedi.

KAYBETTİĞİMİZ İLÇELERDEN DERS ALDIK
İzmir’de TUİK’in raporu doğrultusunda hangi ilçede nereli ne kadar insan yaşıyor ekseninde liste çıkardıklarını belirten Akay, “ Bu insanlar önümüzdeki dönemde her hangi bir platformda mutlaka temsil edilecekler. Karabağlar gibi kazandığımız ilçeleri son 10 günde yaptığımız hatalar nedeni ile kaybettik ancak ders aldık. Bu dönem tekrarlamayacağız. Yaptığımız hatalardan ders çıkardık” dedi.

‘BÜTÜNŞEHİR’İ SAVUNDU
Konuşmasında Büyükşehir Yasası’na da değinen Akay, “ İzmir’de 9 ilçe il sınırları dışında kalıyordu ama yasa ile birlikte buralar Büyükşehir’e bağlanacak. Ödemiş’in dağ köyündeki insan da İzmir’in göbeğindeki insan gibi hizmet alabilecek” dedi.

"KAHRAMAN: KARABAĞLAR’DA HATA YAPTIK"
İzmir'de Manisa göçmenlerinden sonra en fazla nüfusa Mardinlilerin sahip olduğunu belirten Vakıf Başkanı Rasim Kahraman, “ İzmir'de küçümsenmeyecek bir oranda Mardinli var.Tabii bize de çok büyük görevler düşüyor bugüne kadar belki tam olarak görevimizi yapamamış olabiliriz.İnsanlarımızı bir araya getirmek için gerçekten elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.
AK Parti'den vatandaş olarak beklentileri olduğunu belirten Kahraman, “ Maalesef bir tane milletvekilimizin olmadığını hemşehrilerimiz her zaman söylüyor. Ama tabii ki halkımızın %70'i %75'i çok muhafakazar olduğu için başka yere oy vermiyor ama kırgınlıkları var bunu ben arz etmek istiyorum. İnşallah gelecek seçimde böyle olmaz. Burada bizimde en az bizi temsil edecek vekilimizin, belediye başkanımızın olması arzumuz var. İzmir'de maalesef özellikle Karabağlar’da çok büyük hatalar yapıldığından dolayı yerel seçimlerde biz kaybettik. Karabağlar'da CHP'de meclis üyeliklerinde ilk on içersinde dört tane Mardinli var başkanım yani bu önemlidir. Ak Parti’nin burada seçim kaybetmesinin en önemli detayıdır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası