Ege Postası
Geri

“Beceriksizliklerinin faturasını hükümete kesmeye kalkıyorlar”

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, ESHOT ihalesi ile ilgili yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin her zaman olduğu gibi beceriksizliklerinin faturasını hükümete kesmeye çalıştığını ifade ederek, İZELMAN işçileri tarafından otobüslerde dağıtılan el ilanlarında hükümetin hedef gösterildiğini söyledi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na “ortamı germeyin” uyarısında bulundu.
“Beceriksizliklerinin faturasını hükümete kesmeye kalkıyorlar”
Haberler / Yerel Politika
15 Kasım 2012 Perşembe 01:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- ESHOT ihalesinde oyunlarının bozulduğunu işaret eden Şengül, “Bunca beceriksizlikten sonra Sayın Kocaoğlu için özel bir ihale yasası çıkarmamız lazım. Ancak bu şekilde ihaleleri istediklerine verebilirler. Metro ihalesinden Eshot ihalesine kadar ihaleye yapmayı dahi beceremediler” dedi. 

Şengül, “Belediye otobüslerine binen vatandaşlara şoförler tarafından dağıtılan bildiri bu işlerin gerçek amacını ortaya koymuştur. Ortamı germek, her zaman olduğu gibi İzmir’de ideolojik zemin üzerinden siyaset yapmak istiyorlar. Bu tarz bir siyaset anlayışı CHP’ye ve Aziz Kocaoğlu’na çok yakışmaktadır ama İzmir’e hiç yakışmamaktadır. Kimse ortamı germesin, belden aşağıya vurmasın. Siyaseti meşru zeminde, adam gibi yapın. İzmir halkı her şeyin farkındadır. Az kaldı, bu entrikalarınızı, hilelerinizi ve yalanlarınızı da alıp gideceksiniz. İşte o zaman İzmir daha yaşanılabilir ve müreffeh bir yer olacak.” sözlerini sarf etti.

HANİ TAŞERONLAŞMAYA KARŞIYDINIZ!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun her fırsatta taşeronlaşmaya karşı olduğunu vurguladığını hatırlatan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İZELMAN’da çalışan işçilerin neden belediye bünyesinde kadroya alınmadığının da sorgulanması gerektiğini söyledi. Belediye şirketi olmasına rağmen İZELMAN’ın da sonuçta belediye bünyesinde taşeron işçi çalıştıran bir şirket olduğunu belirten Şengül, “Sayın Aziz Kocaoğlu çıkıp her fırsatta taşeronlaşmaya karşı olduğunu belirtiyor. Madem taşeronlaşmaya karşısın, ne diye işçi hizmeti alım ihalesi yapıyorsun. Taşeronlaşmaya karşıysan işçileri belediye bünyesinde kadroya al, bu tartışmalar kendiliğinden kapansın. Her fırsatta işçinin dostu olduğunuzu vurguluyorsunuz ama hem Büyükşehir Belediyesi’nde hem de ilçe belediyelerinde taşeron işçiler kol geziyor. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!” şeklinde konuştu.

Şengül, şu açıklamalarda bulundu:
“ ESHOT hizmet alım ihalesinde yüksek teklif veren İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN’ın ihaleyi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmasının ardından yaşanan gelişmeler tam anlamıyla ibretlikliktir. İhaleyi düzenleyen kurum İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. İhaleyi kaybetme noktasına gelen kurum ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi olan İZELMAN’dır. Şimdi bu işin Hükümetle ile ne alakası va? Kendi beceriksizliklerinin, iş bilmezliklerinin faturasını hükümete ve AK Parti’ye kesmeye kalkmasınlar. Madem ihaleyi kaybetmek istemiyorlardı, teklifi ona göre verselerdi. İhaleyi kazanmaya yakın olduğu iddia edilen şirketin AK Parti ile de, hükümet ile de alakası yoktur.

Yok efendim bu şirket nereden çıkmış, yok efendim bu işin arkasında hükümet mi varmış. Böyle ciddiyetsiz, böyle tutarsız bir savunma tarzı olur m? Ne oldu, oyununuz mu bozuld? Bu kadar feryat, beceremediğiniz işin sorumluluğunu başkalarının sırtına yükleme gayreti oyununuzun bozulmasından olabilir mi acab? Çıkın adam gibi, ‘Biz bu işi beceremedik, elimize yüzümüze bulaştırdık, şimdi de iş sarpa sarınca bu işten AK Parti’yi ve hükümeti sorumlu tutuyoruz’ deyin. Kanunlar bellidir, bu ülkede sadece İzmir Belediyesi yok. Ülkedeki bütün belediyeler aynı kanunlara göre idare ediliyor. Biz Aziz Kocaoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi için özel bir ihale kanunumu çıkartacağız. İzmirliler sizin oyunlarınızdan, entrikalarınızdan ve hilelerinizden artık bıktı. Hizmet siyasetiyle hareket etmeyip sürekli mazeret siyaseti yapmanızdan artık bıktı. Bu kentin insanlarını yıllarca bu şekilde kandırdınız, hala aynı istikamette ilerliyorsunuz.”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası