Ege Postası
Geri

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi mescidinde ilk cuma namazı kılındı

Antalya Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Hastanesi’nde faaliyete geçen yeni mescitte ilk cuma namazı kalabalık bir cemaat ile kılındı. Vatandaşlar hastanede böyle bir hizmetin verilmesini olumlu karşıladı. AÜ’de daha önce küçük bir mescitte...
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi mescidinde ilk cuma namazı kılındı
Haberler / Genel
26 Temmuz 2013 Cuma 15:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Hastanesi’nde faaliyete geçen yeni mescitte ilk cuma namazı kalabalık bir cemaat ile kılındı. Vatandaşlar hastanede böyle bir hizmetin verilmesini olumlu karşıladı.

AÜ’de daha önce küçük bir mescitte ibadetlerini zorlukla yapan vatandaşlar, hastaları olduğu için cuma namazlarına da gidemiyordu. Hastanenin A Blok kısmında bulunan mescit, yaklaşık 300 kişilik, abdest alma yeri, bay ve bayanlar için ayrı bölümler de bulunuyor. Hastane personeli, hasta yakınları ve Türkiye’de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar da AÜ Hastanesi mescidinde ilk cuma namazını kıldı.

Vatandaşlar da hastanede bu kolaylığın sağlanmasından memnun olduklarını dile getirdi. Kemal Kahya isimli vatandaş, “Hep yolun karşısına koşuyorduk, sağa sola gidiyorduk, yetişemiyorduk. Çok iyi oldu.” dedi. Bir başka vatandaş Ali Özkan da 4 aydır hastanede olduğunu ve ilk defa cuma namazı kılabilme imkanı bulduğunu ifade ederek “Hastam yoğun bakımda olduğundan cuma namazına gidemiyordum, hastanın başından ayrılamıyordum. Bu mescidi yapanlara ne kadar teşekkür etsek az. Mescitler Kabe-i Muazzama'nın birer şubesidir, yapanlardan Allah razı olsun.” diye konuştu. Öğretmen olan ve bir hastasının refakatçiliğini yapan Şükrü Açıkgöz de bu mescidi gördüğünde çok mutlu olduğunu, eski mescit ile burası arasında mukayese edilemez derecede fark olduğunu belirtti. Açıkgöz, “Hem hoca eşliğinde teravih namazlarını da burada kılabiliyoruz. Sabah namazını bile cemaatle kılabiliyoruz. Yani bu bir hastane için tarif edilmez bir güzellik. Mescidin kendileri için kolaylık sağladığını aktaran hastane personeli Hüseyin Gül, önceden cuma namazını kılabilmek için uzaklara gittiğini ve bu durumdan kurtulduğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Daha önce morfoloji binasında mescit açılmasına ilişkin bir kısım öğretim üyesi ve öğrenciler eylem yaparak tepki göstermişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası