Ege Postası
Geri

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu, Amasya'da

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, çözüm sürecinin terörü tamamen sonlandırmayı, şiddeti tamamen devre dışı bırakmayı, sorunları siyaset yoluyla birlikte çözmeyi içerdiğini belirtti. Akil İnsanlar...
Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu, Amasya'da
Haberler / Güncel
30 Nisan 2013 Salı 17:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, çözüm sürecinin terörü tamamen sonlandırmayı, şiddeti tamamen devre dışı bırakmayı, sorunları siyaset yoluyla birlikte çözmeyi içerdiğini belirtti.

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Amasya’da sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Amasya Büyük Otel’de yapılan toplantıda, Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez ve Grup Başkan Vekili Vedat Bilgin, Grup Sekreteri Fatma Benli, grup üyeleri Kürşat Bumin, Oral Çalışlar, Bendevi Palandöken ve Yıldıray Oğur, Büyük Amasya Otel'de Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.

    Yusuf Şevki Hakyemez şunları kaydetti, "Şehitlerimiz oldu, ciddi ekonomik kayıplarımız oldu, insanlarımız canlarını kaybetti, üzüldük ve bu sorun 30 yıllık süre sonunda çözülemedi hala sorun devam ediyor.” dedi. Hakyemez, “Bunu yaparken devletin bir acziyet içerisine düştüğü kanaatinde değiliz. Hükümet bu süreci önemli ölçüde şeffaf bir şekilde yürütüyor. Gelişmeleri çok açık bir şekilde görebiliyoruz, takip edebiliyoruz, burada bu işi gerçekleştirmeye çalışan siyasi bir üstünlük var. Halk nezdinde de bunun anlatılması gerekiyor. Halkın bu konuya ilişkin ne düşündüğü, tepkilerinin neler olduğunun da bilinmesi gerekiyor. Bu süreci destekleyenler ve eleştirenler değişik platformlarda bunları dile getiriyorlar. Sürece ilişkin olarak hükümetin oluşturduğu 63 kişilik bir grup 7 bölgede sürece ilişkin bir diyalog inisiyatif ele aldım, ismi “Akil İnsanlar” grubu olarak adlandırılıyor. Bu Akil İnsanlar ifadesi çok güzel bir ifade değil, burada bizim yapmaya çalıştığımız şey sizinle hükümet politikası arasındaki diyalogu sağlamaya çalışmak. Biz bu süreci 63 kişilik farklı dünya görüşleri olan insanlar olarak destekliyoruz.” diye konuştu.

    Türkiye Esnaf Sanatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise konuşmasında, “Hiç bir Parti ile organik bir bağımız yok. Ben Ülkenin bu önemli sürecinde en çok acı çeken kesimin de temsilcisiyim. Birileri gelir kepenkleri kapatır, birileri gelir camları kırar, birileri gelir olayın sorumlusu bizmişiz gibi mağdur edilen kemsin temsilcisiyiz. Bin yıldır bir arada yaşadığımız insanlarla sanki hasımmışız gibi siyaseten bir ayrımcılık yapılmak suretiyle ve bugün bu 63 kişiden oluşan Akiller grubunda bütün muhalefetteki siyasi partilerin eleştiri oklarına hedef olmakta. Biz bu sürece katkı sağlamak için buradayız, taşları yerine oturtmak için buradayız.” şeklinde konuştu.

    Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı Kürşat Bumin, “Bizleri hükümetin veya devletin birer siyasi kolu olarak görmeyin, görmediğinizi umuyorum, Buradaki sorun Türkiye toplumunun 30 yıldır süren bir felaket karşısında ki bu 40 binden fazla cana, milyarlarca dolarlık bir kaynağa mal oldu. Bu işi çözmek lazım, bu işi çözmeden medeni bir ülke, kalkınmış bir ülke, bir demokrasi olamayışı olarak görüyorum. Hepimiz burada toplum adına konuşan kişileriz, 30 yıldır devam eden bu büyük felaket, şimdiye kadar hep devlete, hükümete, onların çözmesi gereken bir mesele olarak görülüyordu fakat geçen yıllar içinde bu mesele çözülmek bir yana giderek katlanarak büyüdü. Türkiye bu terör işini çözmek zorun.” ifadelerini kullandı.

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası