Ege Postası
Geri

Akpınar CHP'li kadınlara seslendi

CHP Konak İlçe Kadın Kolları’nın bu haftaki olağan toplantısının konuğu CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar'dı. CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nüket Akyıldız ve kadınlarla buluşan Akpınar kadınlarımıza büyük görevler düştüğünü söyledi.
Akpınar CHP'li kadınlara seslendi
Haberler / Yerel Politika
21 Mart 2013 Perşembe 10:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- CHP Konak İlçe Kadın Kolları’nın bu haftaki olağan toplantısına katılan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar şunları söyledi;” Kadınlar günümüzde giderek daha çok kendilerine güvenmekte ve yaşamlarını kendi istedikleri şekilde düzenlemekte, aile içinde, kamusal yaşamda, iş hayatında daha eşitlikçi bir ilişki talep etmektedir. CHP’nin hedefi, Türkiye’yi kendi hayatını belirleyebilen özgür ve güçlü kadınların ülkesi haline getirmektir. Dolayısıyla en önemli politika hedefi kadının güçlendirilmesi ve toplumdaki erkek egemen yaklaşımın dönüştürülmesidir. Kadınların kendi hayatları üzerinde söz sahibi olmasının önündeki en büyük engeller, eşitsiz olanaklar yüzünden yeterli donanım ve kaynaklara sahip olamama, ekonomik faaliyet alanında eşitsizlikler, gerek özel gerekse kamusal hayattaki erkek egemen yaklaşımlar ve bunların kurumsallaşmasıdır. Kadınların güçlenmesinin en önemli yolu da eğitim ve ekonomik bağımsızlıktan geçmektedir.”

Kadın sosyal yaşamdan öteleniyor

Türkiye'de kadınının M. Kemal Atatürk sayesinde çağdaşlaştığını söyleyen CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar , gelişmiş birçok ülkeden daha önce haklarını elde ettiğini ancak son dönemlerde AKP iktidarı kadını bir adım geriye atarak, kadını sadece doğurganlığıyla gündeme getirerek ve Kadının evde sadece çocuk bakan, sosyal yaşamdan ötelenmiş bir birey haline getirilmeye çalışıldığını,  Bu yüzden artık kadınlarımıza daha önemli bir görev düştüğünü,siyasete sahip çıkmalarının kaçınılmaz bir hale geldiğini belirtti.

Mevcut anlayış değişecek

Konuşmasında sözlerini İzmir’in farklı bir dokusu var diye sürdüren Akpınar, ''2014te yapılacak yerel seçimde bir İzmir modeli oluşturmalıyız ki bu Türkiye’ye mesaj olmalı. Önümüzdeki süreç önemlidir. Biz bir değişimi yaratmak kadroyu oturtmak zorundayız diyerek.  2014te yerelde ve 2015te genel seçimlerde başarılı olup iktidar olduğumuz takdirde kadın erkek eşitliğini yok sayan mevcut anlayış da değişecektir'', diye konuştu.

AKP iktidarına gereken cevabı kadınlar verecek

CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nüket Akyıldız da “Önümüzdeki seçim sürecinde partimizin başarılı olması için var gücümüzle çalışıyoruz, İzmir ve Türkiye kadınlarımızın sağduyusuyla partimizi en iyi noktaya getirecektir. Kadınımız da AKP iktidarına gereken cevabı sandıkta verecektir''dedi. Toplantı sonunda partiye yeni katılan üyelere de rozet takıldı.


 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası