Ege Postası
Geri

CHP'li başkanlardan Çeşme'de seçim zirvesi!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl başkanı Ali Engin CHP ilçe başkanlarıyla Çeşme’de yapılan toplantıda bir araya geldi. Çeşme’de Aya Haralambos Kilisesi’nde gerçekleşen toplantıda Engin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Nisan ayında İzmir’e geleceğini duyurdu. İl başkanı Engin yaptığı konuşmada, seçimlere çalışmak için az bir zaman kaldığını belirtti aday olacaklara seslendi: “adaylık açıklamaları ve tartışmalarına ayıracak vaktimiz yok”
CHP'li başkanlardan Çeşme'de seçim zirvesi!
Haberler / Yerel Politika
20 Mart 2013 Çarşamba 21:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - CHP İzmir’in, yeni dönemde farklı ilçelerde yapılan ilçe başkanları toplantısı bu kez Çeşme’de restorasyonu tamamlandıktan sonra kültür ve sergi merkezi olarak kullanılan tarihi Aya Haralambos kilisesinde yapıldı. Toplantıda ilçe başkanlarına, İl başkanlığının yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, halkın arasında olmanın önemine dikkat çekerek, iki gün süren Bayındır, Tire ve Ödemiş kırsal alan çalışmalarının ayrıntılarını anlattı ve şunları söyledi;Vatandaş bizi görmek, bizimle dertleşmek istiyor. Bize ihtiyacı olduğunu dile getiriyor, bu çağrı aynı zamanda bizi iktidara çağıran mesajdır. Köylere, beldelere, çarşıya pazara bir defa gitmek yetmez. Aynı yerlerde sık sık vatandaşla birlikte olmaya özen göstermeliyiz. Kırsal alan çalışmalarımızda gördük ki, vatandaş AKP’ye bizden daha fazla kızıyor. Bunu anlatmak haykırmak hatta yol göstermek içinde bizi her yerde daha çok görmek istiyor. Biliyorum ki tüm ilçe başkanı arkadaşlarım çok çalışıyor ama, şimdi işimizden, kendimizden daha çok fedakarlık etme zamanı. Elbette maddi manevi sıkıntılarımız olacaktır ancak sıkıntı çekmeden de, iktidar olunmaz. Artık bu çalışmalara üyelerimizin de katılmasını sağlamak zorundayız. Sadece bizim çalışmamızla olmaz, bu yönde çalışmalar yapmaya başlayalım, kağıt üzerinde değil, alanda, gittiği her yerde partimizi anlatacak ama vatandaşı da dinleyecek aktif üyelerimizin sayısını arttırmalıyız. Üyelerimizin eğitimleri konusunda çok büyük yol aldık, eğitim çalışmalarımız aralıksız sürecek”


İLÇE DANIŞMA KURULU TOPLANTILARI START ALIYOR
Toplantıda il başkanı Ali Engin’in ilçe başkanlıklarının danışma kurullarını Nisan ayı içinde başlatılarak yine aynı ayda tamamlanması yönündeki önerisi ilçe başkanları tarafından kabul gördü. Nisan ayında tüm ilçelerin danışma toplantılarını yapması, toplantılara ilçe yönetim kurulunun istemesi halinde partiye emeği geçmiş değerli isimlerinde davet edilmesi yönünde de görüş birliğine varıldı.

ADAY OLACAKLARA UYARI
İl başkanı Engin toplantının sonunda yaptığı konuşmada, seçimlere çalışmak için az, ama adaylık tartışmaları için çok uzun bir süre olduğunu söyleyerek “Partiye emeği geçmiş herkesin elbette istediği yere aday olma gibi bir hakkı var. Ancak, adaylık açıklamaları ve tartışmalarına ayıracak vaktimiz yok. Geçmişte bu tartışmaların enerjimizi nasıl tükettiğini ve kamuoyunda partimizin imajını olumsuz etkilediğini gördük. Hepimizin seçim sürecini yönetmek ve çalışmak gibi bir sorumluluğumuz var, önceliğimiz bu olacaktır. İlçe başkanlarımın da bu yönde düşündüğünü biliyorum ve bir kez daha partimizin ihtiyacı olan son şeyin tartışma olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

KILIÇDAROĞLU GELECEK
Engin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Nisan ayı içinde İzmir’e bir ziyaretinin olabileceğini, bazı ilçelerde ki açılışların yanı sıra, Sivil Toplum Kuruluşları ile de bir araya gelmesini planladıklarını ancak tarihin henüz kesinleşmediği için, Kılıçdaroğlu’nun programına göre İzmir programının şekilleneceğini ve bu konuda ilçe başkanlarını ayrıca bilgilendireceğini söyledi.

İNANÇ’TAN SANDIK SUNUMU

Engin’in konuşmasının ardından il başkan yardımcısı Altan İnanç tarafından, Sandık Çevresi Sonuçları’nın dökümünün ve karşılaştırmalarının yapıldığı sunum gerçekleştirildi. Yapılan sunumda, 2009 ve 2011 seçimlerinin sonuçlarına göre yapılan karşılaştırmalarla seçmenin eğilimi, ilçe başkanlıkların çalışma şekilleri gibi farklı tespitlerde bulunuldu.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası