Ege Postası
Geri

Ödemiş’te, “beşi bir yerde” siyaset!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, “Mendegüme (beşibiryerde)” olarak bilinen Ödemiş’in Aydın’a sınır köylerinde, yurttaşlarla bir araya geldi. İzmir ölçeğinde siyasetin“irtifasını yükselten” turda Moroğlu, dert dinledi.
Ödemiş’te, “beşi bir yerde”  siyaset!
Haberler / Yerel Politika
20 Mart 2013 Çarşamba 10:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir’in dağlarında ve diğer illere sınır orman köylerinde siyaset turunu kesmeden sürdürüyor. CHP’li Moroğlu, Ödemiş’te denizden yüksekliği en düşük 950 metre olan dağ ve orman köylerinde, kahvelerin ve evlerin konuğu oldu.

CHP’li Moroğlu, CHP İl ve Ödemiş İlçe yöneticileriyle birlikte gerçekleştirdiği ziyaretlerde; kestane, ceviz, kekik ve incir tarımıyla geçinen; Aydın Köşk’e komşu olan Hamamköy, Demirdere, Çamlıca, Küçükören ve Küre köylerinin yanı sıra Güney’de de köylülerle bir araya geldi.

 Moroğlu ve beraberindekiler, ilk önce 1924 yılında İstiklal Savaşı’nda Hamamköy’de cami çıkışı, 5 ayrı köyden 40 kişinin mitralyözlerle taranarak şehit edilmesi ardından 1939’da açılan Şehitler Anıtı’na Muhtar Ahmet Yayla ile birlikte karanfil koydu ve saygı duruşunda bulundu.

 Köy kahvesindeki sohbette, Türkiye’nin en kaliteli ve en doğal kestanelerinin yetiştiği yörede, ana geçim kaynakları olan bu ürünün hastalıktan kırıldığına dikkat çeken köylüler, benzer sıkıntıların cevizde ve incirde de yaşandığını vurguladı.

 Küçükörenliler ise, ilaç sanayinin hammaddesi ve köyün ekmek kapısı olan yöreye özgü yağlı organik kekiğin geleceğinin karanlık olduğuna dikkat çektiler, “Kekiğimize sahip çıkın” dediler. Demirdereliler de, ipotek tehditleri altında günü kurtarmaya çalışan ekonomik açıdan zorlu süreçten geçtiklerini belirttiler. Muhtar Muammer Kırıcı, Moroğlu ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da 26 Mayıs 2013’te düzenleyecekleri Erik Festivali’ne davet etti. 

Bu üç köyün yanı sıra Çamlıca, Küre, Güney köylerinde de arıtma ve kilit taş gibi konularda talepler dile getirildi.  İzmir Milletvekili Moroğlu, köylülerin dile getirdiği sorunları ve davetleri ilgililerine ileteceğini vurguladı. Moroğlu, kekik konusunu da TBMM’de özel olarak gündeme getireceğini vurguladı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası