Ege Postası
Geri

Akpınar'ın stat çıkışı sürüyor!

Hükümetin Yalı’ya yapacağı stada karşı çıkan ve geçtiğimiz meclis toplantısında “çadır resti” çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar Temmuz ayı olağan ikinci meclis oturumunda stat çıkışını sürdürdü.Akpınar, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün 2004 yılından itibaren şehir içi statlarda başlattığı uygulamayı gündeme getirdi, Ali Sami Yen Stadı üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi ve “Nasıl İstanbul’da Ali Sami Yen için hassasiyet gösterdiyseniz İzmir’de de aynı hassasiyeti gösterin. Karşıyaka’nın önünü açalım” dedi.
Akpınar'ın stat çıkışı sürüyor!
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Temmuz 2014 Pazartesi 19:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Yerel seçimlerde CHP’den rekor oyla Karşıyaka Belediye Başkanı Seçilen Hüseyin Mutlu Akpınar, stat konusunda gündemde tutmaya devam ediyor. Hükümetin stat için yer teslimi yaptığı Yalı’ya şiddetle karşı çıkan Akpınar, Temmuz ayı birinci olağan meclis toplantısında “çadır” resti çekmiş ve , “Karşıyaka'nın göbeğinde bir yoğunluğun yapılmasını istemiyoruz. Çadır kurarım Yalı’ya o stadı yaptırmam. Kenti katlettirmeyeceğim” demişti. Akpınar, belediyenin olağan ikinci meclis oturumunda stat çıkışını yineledi.

BÖLGE KONUT ALANI!
Stat konusunun tartışılmasının kent için faydalı olduğunu ancak siyasi malzeme yapılmaması gerektiğini ifade eden Akpınar, “Yalı’da yapılacak stat kent için ciddi sorunlar getirecek. Yalı’da profesyonel maçların yapılması için gereken saha ve 15 binlik tribün imar planlarına uymamaktadır. Hükümet inşaat mevzuatına uyulmamış doğrudan ihale yoluyla hata yapılmış. Bölge konut alanı. Ulaşım ve otopark düzeni de buna göre şekillenmiştir. Bugünkü koşullarda bile zorlanılan bölgede 15 bin kişilik stadyum yükü kaldıramaz. Halkın kullanımına açık bırakılması gereken bir yerin stadyuma dönüştürülmesi alanda giriş çıkışı zorlaştıracak"dedi.



ALİ SAMİ YEN ÖRNEĞİ!
2004 yılından sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün yeterliliğini kaybeden şehir statlarını elverişli yerlere taşıma kararı aldığını hatırlatan Akpınar, şöyle devam etti, “  Örnek verirsek Akhisar, Kayseri, Bursa ve İstanbul’daki Ali Sami Yen…Kimler aldı bu kararı, Yalı’ya stat yapmak isteyen hükümet. UEFA ve FIFA’nın kriterlerine göre de Yalı’ya uymamaktadır. Her 7 kişiye 1 araçlık otopark şartı konmaktadır. Bu Yalı’ya uymamaktadır. Stat konusunu gündeme getirdiğimde AK Parti İzmir Milletvekili  Aydın Şengül’ün açıklamaları beni umutlandırdı. İşbirliği olacaksa Örnekköy’e de yapılabilir  dedi.endisine teşekkür ediyorum. Bu siyasi bir yarış değil. Siyasi yarış başka yerde yapılır. Ali Sami Yen’in yenileme sürecinde kent içinde kalan stadın kapasite artırımı kentin katledilmesi anlamına geldiğini hükümet yetkilileri dile getirdi.  Buradan Sayın Başbakan’a Ali Sami Yen’in Aslantepe’ye dönüştürülmesinde bizim gibi düşündüğü için teşekkür ediyorum. Bu doğrultuda 
Başbakan’a ve milletvekillerine sesleniyorum. Nasıl İstanbul’da bu konuda hassasiyet gösterdiyseniz İzmir’de de aynı hassasiyeti gösterin. Yalı’da da gösterin. Karşıyaka’nın önünü açalım. İstanbul’da İnönü Stadı, yerinde yapılıyor ama oranın etrafında bir bina yoğunluğu yok. Kadıköy’den bahsediyorlar. Oranın bu duruma gelmesinde okul alanının kamulaştırılması var.Yalı’nınn çevresindeki alanı kamulaştıracak mısınız yoksa orman fidanlarını  başka yerlere taşıyarak alanı mı kullanacaksınız.”

EN UYGUN YER ÖRNEKKÖY
Örnekköy’de hem 53 bin metrekarelik alan hem de Büyükşehir’in hazineden talep ettiği 83 bin metrekarelik alanların stat yapılmasına en uygun yerler olduğunu ifade eden Akpınar, “Bu alanlarda ulaşım ve güvenlik sorunu yok. Bizim önerdiğimiz ve yapacağımız çalışmalarla düzenleyeceğimiz alanda bir engel yok üstü kapanabilir, en az 16 bin kişilik en fazla 22 bin kişilik stadı öngörüyoruz. 3 bin araçlıkta otopark kazandıracağız. Kulübe gelir getirecek alanlarda hazırlanacak. Örnekköy’deki alan şehir merkezine 10 dakika. Otobandan inince 2 dakikada orada olacaksınız. Stadın altına yapılacak dükkanlar kulübe verilecek. Örnekköy gelişmekte olan bir bölge değil, gelişmiş bir bölge. Örnekköy İzmir’in en gözde merkezlerinden bir tanesi. Kent merkezinde 40 derece sıcaklıkta yanarken 20 dakika içinde 20-25 derecedeki ısıyı Yamanlar’da yaşıyorsunuz. Kış turizmi yapabileceğiniz bir alan. Stadı düşündüğümüz alan bir spor kompleksi haline gelmiş bir alan.Yapılacak stat konser düzenlemeye de müsait olacak. Öyle bir stadyum olmalı ki konser düzenlenmeli.  Orada akustiği de düşünüyoruz” dedi.

OPERA BİNASI’NIN YERİ TAMAM
Karşıyaka Belediye Meclisi bir önceki toplantıda komisyona gönderilen, Mavişehir girişindeki yaklaşık 10 dönüm arazinin İzmir Opera Binası projesinde kullanılması için Büyükşehir Belediyesine tahsis etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Başkan Kocaoğlu’nun prestij projeleri arasında yer alan Opera Binası’nın inşasına kısa süre içinde başlanması bekleniyor.
 
İKİ DANIŞMAN BİR ŞEF
Başkan Akpınar gündeme geçmeden önce belediye bünyesinden yeni personeli Meclis’e tanıttı. Figen İnan Başkan Danışmanı olarak göreve başlarken, Gazeteci Vecdi Altay Kültür Sanat Danışmanı oldu. Uzun yıllar Buca eski Belediye Başkanı döneminde Buca Fen İşler Müdürü olarak görev yapan Ziya Çamsarıoğlu Karşıyaka Belediyesi Şantiye şefi olarak göreve başladı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası