Ege Postası
Geri

Aktarma köprüsünde sona gelindi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Halkapınar’da bulunan İZBAN ve İzmir Metro istasyonları arasında aktarma geçişlerini rahatlatmak amacı ile 22 Eylül 2013 tarihinde yapımına başlanan aktarma köprüsünde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Önümüzdeki haftalarda açılacak 3 kat genişliğindeki köprünün hizmete girmesi ile birlikte vatandaşlar rahat bir nefes alacak ve istasyonlar arasındaki geçişler de hızlanacak.
Aktarma köprüsünde sona gelindi
Haberler / İzmir
11 Ocak 2014 Cumartesi 11:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Halkapınar’da bulunan ve günde yaklaşık 15 bin yolcunun geçiş yaptığı İZBAN ve İzmir Metro istasyonları arasındaki aktarma köprüsünün genişletilmesi amacı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarda sona gelindi. 22 Eylül 2013 tarihinde eski köprünün sökülerek yerine yapılan yeni ve modern köprünün inşaatında son aşamaya gelinirken, yapılacak son rötuşların ardından 7 metrelik yeni köprü vatandaşların kullanımına açılacak.

İZDİHAM MANZARALARI YÜZÜNDEN ELEŞTİRİ ALMIŞTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımda halktan en çok eleştiri aldığı noktalardan olan ve yaşanan izdiham manzaraları ile akıllarda yer edinen Halkapınar’daki aktarma köprüsünde yapılan yenileme ve genişletme çalışmaları bitmek üzere. Yeni köprünün açılmasına sayılı günler kala çalışmaların geceli gündüzlü devam ettiği alanda yapılacak son rötuşlar sonrasında, vatandaşlar İZBAN ve İzmir metro arasında aktarma geçişlerine imkan sağlayacak olan yeni köprü kullanmaya başlayabilecek.


2 MİLYON 270 BİN TL’YE MAL OLDU

Halkapınar Aktarma İstasyonu’nun açılması ile birlikte eş zamanlı olarak başlayan çalışmalar kapsamında, vatandaşlara daha hızlı, konforlu ve daha verimli geçiş sağlanabilmesi için öncelikle eski köprü söküldü. Metro ve banliyö arasında aktarma işlevi gören ve 2 milyon 270 bin TL’ye mal olan proje kapsamında aktarma köprüsü 3 kat genişletildi.

7 METRE GENİŞLİĞİNDE, 6 ADET YÜRÜYEN MERDİVEN

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Raylı Sistemler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yapılan 7 metre genişliğindeki köprünün 6 adet yürüyen merdiven ve yaya asansörlerinin montajı tamamlanırken, aydınlatma üniteleri de yerleştirildi. Zemin kaplaması devam eden aktarma köprüsünün üstünün kapatılması sonrasında hizmete açılması beklenirken, çelik gövde montajı da geçtiğimiz ay tamamlanmıştı. Çalışmaların başlaması ile birlikte Halkapınar’da yer alan yan perona yolcu indiren İZBAN trenleri, köprünün açılması ile birlikte eski düzenine dönecek ve aktarma geçişlerindeki 90 dakika tek bilet uygulaması da aynen devam edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası