Ege Postası
Geri

Akyol: Türkiye’nin en ucuz ilaçlaması Gaziantep’te yapılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, Türkiye’nin en ucuz ilaçlamasının Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını söyledi. Muhtar Akyol, yaptığı açıklamada, bir yıl içinde...
Akyol: Türkiye’nin en ucuz ilaçlaması Gaziantep’te yapılıyor
Haberler / Genel
26 Temmuz 2013 Cuma 17:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, Türkiye’nin en ucuz ilaçlamasının Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını söyledi.

Muhtar Akyol, yaptığı açıklamada, bir yıl içinde 15 ton ilaç kullandıklarını ve bunu da bin 750 liraya mal ettiklerini ifade etti. Akyol, "Bu fiyatların içinde makine teçhizat ile personel giderleri de var. Bu açıdan bakıldığı zaman bizim ilaçlamalarımızın ucuz fiyata ve aynı zamanda en kaliteli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Akyol, 3 yıl önce ilçe belediyeleri ile birlikte yapılan ilaçlamanın hem ekonomik maliyeti arttırdığını, hem de sorumluluk alanını genişlettiğini ifade ederek, "Bu durumda vatandaş mağdur olabiliyordu. İlçe belediyelerin sınırları ile bizim sınırlarımız karışabiliyordu. Biz de hem ekonomik olması anlamında hem de ilaçlamaların tek elden yapılması için sadece Büyükşehir Belediyesi tarafından ilaçlanmasına karar verdik. Şuanda yaptığımız ilaçlamanın tek elden yürütülmesi maliyeti düşürdü. Öyle ki biz şu an Türkiye’nin en ucuz ilaçlamasını yapan belediyeler arasında yer alıyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak daha ekonomik olması amacıyla artık ilaçlamayı tek elden biz yapıyoruz." diye konuştu.

Yaz aylarında karasinek, sivrisinek, kene ve böcek olaylarının yaşanmaması, insanların evlerinde, park ve bahçelerde rahat hareket etmelerini sağlamak adına düzenli olarak haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları yaptıklarını işaret eden Akyol, ayrıca insan sağlığı için tehlike oluşturan her türlü bakteri, virüs, mantar gibi mikroorganizmalara da karşı mücadele ettiklerini belirtti.

2013’ün ilk 6 ayında 7 bin 658 ahırın ilaçlandığını kaydeden Akyol, "Tabi bu sayı Gaziantep'te 7 bin 658 tane ahır var anlamına gelmez. Periyotlar halinde 10 günlük 30 günlük periyotlar halinde yapılan ilaçlamalar ile bu sayı elde ediliyor. Bin 205 bodrum, 3 bin 64 foseptik, 452 inşaatın zemini ilaçlandı. Bin 845 kuyu ve havuz, 19 bin 168 rögar ve mazgalı ilaçlayarak genel toplam olarak 6 aylık süre içerisinde 54 bin odak noktada mücadele gerçekleştirdik." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası