Ege Postası
Geri

Yer altı çöp konteyneri İlkadım'a yıllık 879 bin TL tasarruf sağlıyor

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yer altı konteyner sisteminin ekonomik olarak belediyeye kazanç sağladığını belirtti. Demirtaş, akaryakıt, günlük sefer sayısı ve amortisman giderleri ile proje alanında uygulanan yeraltı konteyner...
Yer altı çöp konteyneri İlkadım'a yıllık 879 bin TL tasarruf sağlıyor
Haberler / Genel
26 Temmuz 2013 Cuma 16:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yer altı konteyner sisteminin ekonomik olarak belediyeye kazanç sağladığını belirtti. Demirtaş, akaryakıt, günlük sefer sayısı ve amortisman giderleri ile proje alanında uygulanan yeraltı konteyner sisteminin, yıllık 879 bin TL tasarruf sağladığını kaydetti.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Selahiye ve Cedit Mahallesi sakinlerine konuk oldu. Selahiye Mahallesi Çayır Sokak ve Cedit Mahallesi Bülbül Sokak'ta kurulan iftar programına vatandaşlar ilgi gösterdi. Ezan sonrası vatandaşlarla sohbet eden Başkan Necattin Demirtaş, belediye olarak yer altı konteyner projesi ile modern ve çevreci bir çöp toplama sistemini hayata geçirdiklerini söyledi.

Yeraltı konteyner sisteminin belediyeye sağladığı avantajları anlatan Başkan Demirtaş, "Proje alanı olarak seçilen kesiminde 100. Yıl Bulvarı ile Atatürk Bulvarı arasında kalan kısımda günlük toplanan 300 ton çöpün yüzde 43-52’sinin (yaklaşık 130 ton) toplanmaktadır. Yer altı konteynerleri büyük hacimli kapasitesi ile klasik toplama yapılan konteynerlere göre kıyaslandığında dolma süresi uzamaktadır. Bu da çöp toplama sefer sayısını düşürmektedir. Düşen toplama sefer sayısı nakliye için kullanılan akaryakıt miktarının düşmesini sağlamaktadır." dedi.

Proje bölgesinde kullanılan 15 adet çöp kamyonu yerine 2 adet vinçli toplama aracı kullanıldığını anlatan Başkan Demirtaş, "Yeni toplama araçları yer altı konteynerlerinin doluluk oranını, yanından geçerken ölçebilme teknolojisine de sahiptir. Bu özellik sayesine çöp toplama esnasında yapılan kontrollerdeki trafikteki sıkışıklık engellenecektir. Yer altı konteynerleri ile toplama sisteminde 2 adet yeni araç ile yapıldığından dolayı sadece araç şoförleri işçi olarak çalışmaktadır. Şoför aracı sürerken aynı zamanda yer altı konteynerin boşaltılması işlemini de yapabilmektedir. Bir çok çevresel, ekonomik ve hijyenik faydalarının yanı sıra belediyemiz tamamen çevreci bir sistem olan vinçli yer altı çöp konteyneri sistemini kullanmaktadır. Bu sistemle Karadeniz bölgesinde bir ilki gerçekleştirerek çevre il ve ilçe belediyelerine örnek olduk." diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası