Ege Postası
Geri

Alacaklı olduğunu iddia edenler Çalık Yedaş’ın önünde eylem yaptı

Çalık Yedaş’a Çorum’da iş yapmalarına paralarını alamadığını iddia eden 25 kişi, kurumun Samsun’daki hizmet binası önünde eylem yaptı. Çalık Yedaş Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Bu kişiler bizim iş yaptırdığımız firmaların...
Alacaklı olduğunu iddia edenler Çalık Yedaş’ın önünde eylem yaptı
Haberler / Genel
27 Mayıs 2013 Pazartesi 15:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çalık Yedaş’a Çorum’da iş yapmalarına paralarını alamadığını iddia eden 25 kişi, kurumun Samsun’daki hizmet binası önünde eylem yaptı. Çalık Yedaş Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Bu kişiler bizim iş yaptırdığımız firmaların taşeronları. Kanuni olarak hak sahibi değiller. Bizim muhataplarımız eylem yapanlar değil." dedi.

Çalık Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş'ye (YEDAŞ), Çorum’da iş yapan 25 kişi, yaptıkları işin maddi anlamda karşılığını alamadığını öne sürerek ellerinde faturalar ile kurumun Samsun’un Atakum ilçesinde yer alan hizmet binası önünde eylem yaptı. Eylemcilerden bazıları paralarını almadan Çalık Yedaş hizmet binası önünden gitmeyeceğini beyan ederken, bazı kişilerde kendini bina önünde benzin dökerek yakacağını öne sürdü.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde konuşan alacaklı Erkan Yıldız, “Çalık Yedaş’a Çorum’da taşeron firma aracılığıyla iş yaptık. Yaptığımız çalışmada yol kenarında yer alan elektrik kablolarını yeraltına alarak çevre düzenlemesi yaptık. Yaptığımız iş 2 senelik bir zamanda gerçekleştirildi. Bize geçtiğimiz nisan ayında ‘paranızı ödeyemiyoruz, başınızın çaresine bakın’ dendi. Bunun üzerine Çalık Yedaş’ın Çorum il binası önünde eylem yapma kararı aldık. Eylem yapacağımız günün öncesinde Çalık Yedaş Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu iş yaptıkları tüm tedarikçilerin borcunu ödeyeceğini ve kimseye mağdur etmeyeceğini gazeteye verdiği açıklama ile beyan etti. Ancak alacaklarımızı temin edemedik. Burada yer alan 25 kişinin 1 milyon lira alacağı var." dedi.

TÜRKOĞLU; "ALACAKLARINI BELGELEYEBİLİYORLARSA ÖDERİZ "

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çalık Yedaş Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu “ Bina önünde eylem yapan kişiler, Çorum’da iş yapan ve faaliyetlerini durduran yüklenici firmanın taşeronlarıdır. Bizler daha önce Çorum’da iş yaptırdığımız taşeron firmada çalışan işçilerin 600 bin lira tutarında olan alacağını ödeyeceğimizi beyan ettik. Söz konusu arkadaşlarla ilgili kesin hesap bağlanmak üzere ve bu hafta konu neticelenecek. Ancak o açıklamayı Çorum’da iş yaptırdığımız yüklenici firmanın taşeronları olan kişiler kendi tarafı olarak göstererek hak talep ediyorlar. Bu kişilerin ellerinde sözleşmeleri yok. Alacaklarının yasal bir dayanağı da yok. Haklıysanız sözleşmeniz varsa, bunları ibra ettiklerinde ödeme yapıyoruz. Bu konunun muhatabı değiliz. Bu konuda eylem yapılması da doğru değil. Varsa alacakları ve belgeleyebiliyorlarsa, yüklenicinin bizde alacaklarına karşılık sorunu kısa zamanda çözeceğiz." diye konuştu.

Açıklamanın ardından Çalık Yedaş Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu bina önünde bekleyişlerini sürdüren ve alacaklı olduklarını iddia eden kişilerin yanına gelerek bir süre görüştü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası