Ege Postası
Geri

Ali Engin, çevre ilçeleri ziyaret etmeye devam ediyor

Geçen hafta Kemalpaşa’da birçok temasta bulunan CHP ikinci bölge milletvekili aday adayı Ali Engin, Ziyaretlerine bir yenisini daha ekleyerek Tire halkıyla kucaklaştı. Partililerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Ali Engin, programına Tire Süt Kooperatifi ve Tire Belediyesini ziyaret ederek başladı.
Ali Engin, çevre ilçeleri ziyaret etmeye devam ediyor
Haberler / Yerel Politika
5 Şubat 2015 Perşembe 11:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tire süt Kooperatifi’nin misafiri olan Ali Engin, başkan Mahmut Eskiyörük tarafından ilgiyle karşılandı.  Ali Engin’e Tire Süt Kooperatifi’nin faaliyetleriyle ilgili bir sunum yapan başkan Eskiyörük, birçok alanda çiftçinin yanında olduklarını söyledi. Üretim maliyetlerini düşürmeye yönelik çalıştıklarını anlatan başkan, üyelerine geniş bir hizmet yelpazesi sunduklarını anlattı. Başkan sözlerine şöyle devam etti, “Süt üretiminde çok titiz davranıyoruz. Kötü üreticiye ceza verdiğimiz gibi, işini iyi yapan üreticilerimize ödülde veriyoruz. Üretim standartlarımızı her geçen gün artırarak daha kaliteli ürünleri halkımıza sunmak için çalışıyoruz. Kooperatif olarak işimizi iyi yaptığımız için ortaklarımızla beraber üretimde ülke sınırları içerisinde önemli yerdeyiz”

Ankara yolunda Ali Engine başarılarını ileten Başkan Eskiyörük,  uzun yılardır parti ve halk için çalışan Engin’e kooperatif olarak destek vereceklerinin altını çizdi. Mevcut hükümetin tarım politikalarını eleştiren Engin, Türkiye’nin tarımda da dışa bağımlı olduğunu anlatı.  Çiftçinin zor durumda bırakıldığını söyleyen Engin, toprağını ekemeyen çiftçilerin göç etmek zorunda kaldığını ve bunun tek suçlusunun mevcut hükümet olduğunu belirtti. 

 Küçük esnafı korumak lazım
Her fırsatta esnafın yanında olduğunu vurgulayan Ali Engin, Tire Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhittin Hızlan ile esnafın sorunları hakkında görüş alış verişinde bulundu. Kendisi açısında küçük esnafın ekonominin can damarlarından biri olduğunu anlatan Engin, AVM’lerin esnafı bitirme noktasına getirdiğini ve hükümetinde buna çanak tuttuğunu vurguladı.  Engin, “ Küçük esnafa destek olup, onları tekrar canlandırmak gerekmektedir. Biz bunun için yeni bir ekonomik paket sunacağız. Hem küçük esnafımızın yanında olacağız hem de ekonomik eşitliği sağlayacağız.” Başkan Muhittin Hızlan destek sözü verirken, demokrasi için muhakkak ön seçim yapılması gerektiğini savundu.

 Gün içerisinde Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in konuğu olan Ali Engin burada İzmir Büyükşehir Belediyesinin üstlendiği stat projesinin Tire için çok büyük bir şans olduğunu belirtti. Stat projesinin Tireye ekonomik anlamda bir kazanç sağlayacağını anlatana Engin,  büyükşehir belediyesinin sadece merkeze değil ilçelere de ulaşarak buralarda ki faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi.

Ziyaret günü kurulan Pazar yerini gezip, halkın sorunları ile yakından ilgilenen Ali Engin, Tireliler tarafından çok sevilen eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Halil Çulhaoğlu’nu da eczanesinde ziyaret etti.

Demokrasi için son şansımız
Tire ziyaretini İlçe Başkanlığında yaptığı toplantı ile sonlandıran Ali Engin,  burada ön seçim mesajı vererek partililerin desteğini istedi. Türkiye’nin demokrasi için son şansı olduğunu ve bunu sandığa giderek değiştirebileceklerini anlatan Engin,  “Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi ön seçim bizler ve sizler için çok önemli. Demokrasinin devamlılığı için adayların ön seçimle belirlenmesini savunuyorum ve inanıyorum.”

Hükümetin vergi politikalarını net bir şekilde eleştiren Ali Engin, zenginden alıp fakire veren bir iktidar olacaklarını söyledi.  Mevcut AKP hükümetinin asgari maaştan bile vergi aldığını, halen en pahalı mazotu, yakıtı kullandıklarını dile getirirken Engin, “ Hükümetin ekonomi politikaları yüzünden esnaf bitme durumuna gelmiştir. Parti olarak bu sorunların üstesinden gelecek bir gücümüz vardır. Yeni bir Türkiye için elimizden geleni yapacağız.” dedi
İl Başkanlığı döneminde İzmir’de CHP’nin oy oranının yüzde altı artığını açıklayan Engin,  “Çok çalışarak doğru adaylarla birlikte mevcut potansiyelimizi daha da ileriye taşımak bizlerin elindedir. Halkın içinden gelen tabana hâkim adayların olması ve en önemlisi İzmir’de yaşayan oyunu İzmir’de kullanan kişilerin aday gösterilmesi parti başarısı için çok önemlidir.” Sözlerini demokrasi için herkesi sandığa davet ederek bitiren Ali Engin, Tire’den mutlu bir şekilde ayrıldı.

Yoğun Tire temaslarının ardından İzmir’e geçerek Karşıyaka Ahmet Piriştina Kültür Merkezinde gerçekleşen, Karşıyaka Makedonya Göçmenleri Kültür Ve Dayanışma Derneği’nin toplantısına katılan Ali Engin, dernek üyeleriyle bir araya geldi.  Yaklaşık bir saat süren toplantıda Engin, çalışma programını ve adaylık süreciyle ilgili yaptıklarını aktardı. İzmir’de yaşayan göçmen vatandaşların desteğinin çok önemli olduğunu belirten Engin, dernek üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek herkese destekleri için teşekkür etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası