Ege Postası
Geri

Ali Rıza Koçer ve iki meclis üyesi disipline sevk edildi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu başkanlığında toplandı. Toplantının ana gündem maddeleri kongre takvimi, cumartesi günü yapılacak örgüt toplantıları olurken, disiplin dosyaları da görüşüldü. Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in 2 yıl geçici ihraç istemiyle ile tedbirli olarak İl Disiplin Kurulu'na gönderilmesine karar verildi. Öte yandan Karaburun Belediye Meclis Üyesi Alpaslan Bilen’in ve Gaziemir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Özkara’nın da partiden 'kesin ihraç' edilmesi istemiyle tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevk edildikleri bildirildi.
Ali Rıza Koçer ve iki meclis üyesi disipline sevk edildi
Haberler / Yerel Politika
16 Haziran 2023 Cuma 13:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Yönetimi haftalık olağan toplantısı, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu idaresinde bugün gerçekleştirildi. İl binasında yapılan toplantıda, kongre takvimine yönelik değerlendirmeler yapıldığı aktarıldı.

İl Başkanı Aslanoğlu'nun il yöneticilerine "birlik olalım, diri olalım. Bu süreci beraber atlatalım" mesajı verdiği ifade edildi.

PEŞ PEŞ ÜÇ KRİTİK TOPLANTI

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi 17 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek belediye başkanları, milletvekilleri ve ilçe başkanlarıyla yapılacak toplantılar olduğu ifade edildi.

Belediye başkanları ile yapılacak toplantının kahvaltılı olacağı sabah saat 09.30'da başlayacağı ve 2 saat süreciği ifade edildi.

Milletvekilleriyle yapılacak toplantının 13.00'te başlayacağı ve 2 saat süreceği bildirildi.

Öte yandan il yönetimi ve ilçe başkanlarının katılımıyla yapılacak üçüncü ve son toplantının ise 15.30'da başlayacağı ve 17.30'da bitirilmesinin planlandığı belirtildi.

Toplantıların EGİAD Portekiz Sinagogu'nda yapılacağı öğrenildi.

KOÇER DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Son olarak toplantıda Çiğli Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Hıdır Işık’ı darp ettiği iddiasıyla, hakkında il başkanlığı tarafından inceleme başlatılan ve önceki gün il başkanlığına gelerek komisyona ifade veren Ali Rıza Koçer’in dosyası da masaya yatırıldı. İl Yönetim Kurulu kararınca Koçer’in 'geçici ihraç' istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verildi.

MECLİS ÜYESİ ÖZKARA DA  DİSİPLİNE GÖNDEİRLDİ

Öte yandan toplantıda Gaziemir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Özkara’nın da 'kesin ihraç' talebiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edildiği öğrenildi.

Gaziemir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında konuşan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu’nun sözünü kesen CHP’li İzmir Büyükeşhir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Özkara, önceki dönem Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil İbrahim Şenol hakkında, “Sen Halil İbrahim Şenol zamanındaki rüşvetleri konuş." diye çıkışmış ve aralarında sert tartışmalar yaşanmıştı.

Bu olay üzerine Gaziemir Belediyesi eski Başkanı Halil İbrahşim Şenol ve eski Gaziemir İlçe Başkanı Elif Becak, Özkara hakkında şikayet dilekçesi vermişti.

Dosyayı görüşen il yönetim kurulu, Özkara'nın 'kesin ihraç' istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verdi.

Yönetim kurulu toplantısı ve alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulunan il başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Ahmet Yıldız şu değerlendirmelerde bulundu. Yıldız şunları dile getirdi;

Yönetim kurulunda aldığımız kararla birlikte 17 Haziran Cumartesi günü belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz ve ilçe başkanlarımız ile bir araya geleceğimiz toplantılar gerçekleştireceğiz. Toplantılarımızın gündemi yerel yönetim hizmetlerimiz ve kongreler takvimi uyarınca başlayan sürecin koordinasyon içinde yürütülmesi. Belediye başkanlarımız ile yapacağımız toplantıya Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ahmet Akın da katılacak.

Yönetim kurulumuz aldığı bir diğer kararla da kongreler takvimimiz uyarınca yapılacak mahalle delege seçimleri için her ilçede bir il yönetim kurulu üyemizin gözlemci olarak görevlendirilmesine karar verdi. Kurul üyelerimiz sürecin tüzük ve yönetmeliğimiz uygun bir şekilde sağlıklı yürütülmesi için ilçe başkanlıklarımızla birlikte çalışacaklar.

DİSİPLİN DOSYALARI KARARA BAĞLANDI

Ahmet Yıldız, CHP İzmir il yönetim kurulu toplantısında bazı disiplin dosyalarının da görüşüldüğünü belirterek “Kurulumuz gündemine gelen disiplin dosyalarını inceleyerek Karaburun Belediye Meclis Üyesi Alpaslan Bilen’in ve Gaziemir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Özkara’nın partiden 'kesin ihraç' edilmesi, Çiğli Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Koçer’in de partiden 2 yıl geçici ihraç edilmesi istemiyle il disiplin kuruluna sevklerine karar verdi” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası