Ege Postası
Geri

Aliağa “Cengiz“ dedi

04 Temmuz 2013….. Olağanüstü kongre sürecine giren CHP Aliağa'da tabanın tercihi eski ilçe başkanı Kahraman Cengiz’den yana oldu. Yaklaşık bir yıl önce yapılan ilçe kongresinden sonra kongreyi kaybeden grubun 4. defa girişimi sonucu toplanan imzalar nedeniyle 8 ay kala yeniden ilçe kongresi yapılacak olması partililerin tepkisini çekti. Tabanın ve genel merkezin uzlaştırıcı tek aday isteğine karşın imza toplayan grubun ilçe başkanı adayı çıkarmakta ısrar etmesine karşın parti tabanının tercihini Kahraman Cengiz oldu. İlçe yönetiminin bir aydır partililerle yaptığı görüş alış-verişi sonucu tabanın tek adaylı kongresi istemesi büyük oranda Kahraman Cengiz üzerinde anlaşması üzerine Cengiz 7 Temmuz Pazar günü yapılacak olan olağanüstü kongre için görev verildiğini belirterek ilçe binasında yaptığı basın toplantısı ile adaylığını açıkladı.
Aliağa “Cengiz“ dedi
Haberler / Yerel Politika
4 Temmuz 2013 Perşembe 14:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Delegelerin büyük çoğunluğunun desteğini alan Kahraman Cengiz’e ilçe yönetimi, eski ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri de destek verdi. Kongreye dek ilçe başkanlığını yürütecek olan Musa Özcan yaptığı açıklamada bir ay önce imzaların kendilerine ulaştığını ve tüzük gereği seçimlere 8 ay kala ilçe kongresi için karar almak zorunda kaldıklarını belirtti. Özcan; “ Demokrasiyi içselleştiremeyen arkadaşlarımız kongre sürecinden bu yana bir yıl boyunca sürekli imza toplama girişiminde bulundular ve Pazar günü ilçe kongresi yapacağız. Bu güne kadar gerek imza veren gerek imza vermeyen, yanı sıra parti ileri gelenler ile ve tabanımız ile yaptığımız görüş alışverişlerinde tek adaylı bütünleştirici bir adayla kongreye gidilmesi konusunda partililerimiz hemfikir oldu. Bizde bunun üzerinde ilçe yönetimimizden aday çıkarmak fikrinden vazgeçerek tabanımızın sesini dinleyerek ortak bir aday üzerinde ilçe kongremizin yapılamasının daha sağlıklı olacağını düşündük. Aynı düşüncelerimizi Sayın Özcan Durmaz’a da ifade etmemize karşın ‘gün ben değil biz deme günüdür’ dememize rağmen kendisi ortak bir aday üzerinde anlaşmaya yanaşmamış ve adaylık konusunda ısrar ederek ‘adayım’ demiştir. Takdir kamuoyunundur, partililerimizindir. Ancak şunun altını çizerek söylüyorum yönetimimizin birlik çağrısına ve tek bir adayla ve birleştirici bir isim üzerinden kongreye gidilmesi çağrımıza olumlu cevap verilmemiştir. 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerinde olası bir kötü sonucun vebali ilgili arkadaşların üzerinde olacaktır. ” Dedi. Özcan; “Bir ayı aşkın süredir yaptığımız görüşmelerde partilerimiz büyük bir çoğunluğu eski ilçe başkanımız ve büyüğümüz Kahraman Cengiz üzerinde mutabık kaldığını gördük ve parti tabanımız bize tebliğ ettiği kararı biz de kendisine ilettik. Partimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun.” Dedi.

KAHRAMAN CENGİZ “TEK AMACIMIZ CHP İKTİDARI“

Tek amaçlarının partilerinin yerelde iktidarını devam ettirmek genelde ise iktidar yapmak olduğunu belirten Kahraman Cengiz; “Ülkemizin çok zorlu bir süreçten geçtiği şu günlerde örgütümüz bana çok önemli bir görev vermiştir. Ben de bu görevi layıkıyla yerine getirmek için çalışacağım.” dedi.

“PARTİMDEN YANA TARAFIM”
Kahraman Cengiz yaptığı açıklamada; “Yaklaşık bir yıl önce yapılan ilçe kongremizde son derece demokratik bir yarış olmuş ilçe örgütü delege seçimi sırasında yapmış olduğu çalışmayla büyük beğeni toplamıştır. Üyelerinin yüzde 95’ne yakınını sandığa götürerek seçimlere katılmasını sağlamıştır. Bu çalışmasıyla da herkese örnek olmuştur. Yaşanan süreç şartları olağanüstü kongre yapmaya zorlamıştır. Gün birlik beraberlik olma günüdür. Örgütümün verdiği görevden hiçbir zaman kaçmadım. Ben partimden yana tarafım. Bu süreçte de örgüt bana görev vermiştir ben de bu görevi layıkıyla yerine getirmek için canla başla çalışacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu aşamada bana görev veren partililerimize, destek veren yöneticilerimize, eski ilçe başkanlarıma, belediye ve il genel meclis üyelerime, destek veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum'' dedi.

''HERKESE EŞİT MESAFEDEYİM''

Hedefinin iktidar yürüyüşünde her kesimisin desteğini almak olduğunu belirten Cengiz; “Halkımızla daha da bütünleşmek, paylaşımı ve dayanışmayı hakim kılarak, kadınlarımızla, gençlerimizle ve tüm partililerimizle hep birlikte iktidara yürüyeceğiz” dedi. Önlerinde çok önemli bir yerel seçim olduğuna dikkat çeken Cengiz; “Yerel seçim sürecinde de tüm aday adaylarına eşit mesafe olarak partimizce belirlenecek belediye başkan adayının da sonuna kadar arkasında birlik ve beraberlik içerisinde durarak CHP iktidarının devamı için elbirliği ile çalışacağız. ''dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN İMZACILARA ÇOK SERT TEPKİ

En son İzmir ziyaretinde kongre için Aliağa’da imza toplanıldığını öğrenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise olağanüstü kongreye gidilmesine çok sert tepki verdiği öğrenildi. İzmir İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıda imza toplayanlara tepki gösteren Kılıçdaroğlu “ Daha orada bir yıl önce kongre yapılmadı mı'. Biz nelerle uğraşıyoruz bunlar ne işlerle uğraşıyor. Seçimlere 8 ay kala ilçe kongresi mi olu? Diyerek imza toplayanlara öncülük eden 4 ismi not aldığı öğrenildi. Tüm bu yaşananlara ve genel merkezin uzlaştırıcı tek aday ile kongreye gidin telkini de imzacılar tarafından kabul görmedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası