Ege Postası
Geri

Yılmaz’dan Çiğli’ye 3 müjde birden

Geçtiğimiz günlerde çeşitli temaslarda bulunmak için Ankara’ya giden AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, ilçeye 3 önemli müjde ile döndü. EGE POSTASI’na çok özel açıklamalarda bulunan Yılmaz, üç ayrı bakanlık ile yürüttüğü görüşmeler sonrasında Çiğli’nin çehresini değiştirecek projelere destek aldığını belirterek, “Projelerin Çiğli’ye hayırlı olmasını diliyorum. Yerel seçimler öncesi partimizin Çiğli’deki hedeflerinin ne denli ciddi olduğunu gösteren bu projeleri hayata geçirmekten ötürü gurur duyuyoruz” dedi.
Yılmaz’dan Çiğli’ye 3 müjde birden
Haberler / Yerel Politika
4 Temmuz 2013 Perşembe 13:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, ayağının tozu ile tamamladığı Ankara ziyaretinin ardından Ege Postası’na yaptığı özel açıklamada, Çiğli halkına önemli müjdeler verdi. Bir dizi temasta bulunmak üzere Ankara’ya giden Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile yaptığı görüşmelerin sonunda uzun zamandır merakla beklenen üç ayrı projelerinin hayata geçmesi yolunda önemli adımlar attıklarını açıkladı.

BAKANLIK YAT LİMANI İÇİN ÇİĞLİ’YE GELİYOR

Bostanlı ve Mavişehir arasında Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan “Karşıyaka Yat Limanı” projesi ile ilgili olarak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a bir dosya sunarak yat limanın bir bölümünün Çiğli’ye kaydırılması için girişimde bulunan AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, bununla ilgili olumlu sonuç almayı başardı. Ankara ziyareti sırasında Bakanlık’ın Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştiren İlçe Başkanı Yılmaz, “Karşıyaka’ya yapılacak olan marinanın Çiğli’ye getirilmesi ile ilgili Genel Müdür Metin Tahan ile görüştük. Kendisi bu konuyu özel olarak inceleyeceğini belirterek, bununla ilgili olarak İzmir’i ziyaret edeceğini ve burada bir çalışma yapacağını söyledi” dedi ve projenin Çiğli’ye yapılabilirliği konusunda Bakanlık tarafından mutlaka bir değerlendirme yapılacağını söyleyerek olumlu izlenim edindiklerini de vurguladı.

ÇİĞLİ’YE OLİMPİK HAVUZ GELİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın İzmir’e yapacağını açıkladığı üç tane olimpik yüzme havuzundan bir tanesini de Çiğli’ye getirebilmek için temaslarda bulunduğunu açıklayan Yılmaz, “Konu ile ilgili yazılar yazıldı. Çiğli’de hazineye ait olan bir arazimiz var. Oraya olimpik yüzme havuzu yapılması için girişimde bulunduk. Her şey yolunda gidiyor. Bu arazi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş durumda. Bu konuda İzmir Milletvekillerimiz de çok yardımcı oldular, kendilerine desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bakanlığın bu projeye de onay vereceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

HÜKÜMET KONAĞI İÇİN ÖDENEK ONAYLANDI

Çiğli’ye yapılacak olan yeni Hükümet Konağı için de İçişleri Bakanlığı ile görüşen Adnan Yılmaz, bu proje için de geçtiğimiz hafta yaşanan gelişmeyi hatırlatarak, “Çiğli Hükümet Konağı’nı 2013 yatırım planına alındı ve bu konuda önümüz açık. Çiğli’ye devlet imkanlarının gelmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi ve Hükümet Konağı için, İçişleri Bakanlığı’na bağlı İnşaat Yapı Daire Başkanlığı’nın 9 bin liralık ödeneği onayladığını söyledi.

“AK PARTİ’NİN ÇİĞLİYE VERDİĞİ ÖNEM ORTADA”

Çiğli Hükümet Konağı’nın İzmir’de en görkemli ve en teknolojik bina olacağını belirten Başkan Yılmaz, tüm kurumları içinde barındıracak olan bu yapının Çiğli’nin kimlik sorununu da çözeceğini söyleyerek, “2013 yılı sonunda ya da 2014 yılı başında bu projenin de temelini atacağız. Proje zaten hazır son detaylar hazırlanıyor. Çiğli’ye yatırım müjdelerimiz bununla da bitmiyor. Kaymakamlık ile ortak girişimlerimiz sonucunda Kaymakamlık Lojmanları’nın inşaatına da başladık. Çalışmaları hızla yürütüyoruz ve bu konunun da takipçisi olacağız. Bu projelerin ikisi kesinleşti ve diğeri de kesinleşme aşlamasında. Çiğli bizim için gerçekten çok önemli. Siyasi parti gözetmeksizin, Çiğli halkına hizmet adına, ilçeye yapılacak tüm yatırımlar için mücadele ediyoruz. Emeği geçen tüm vekillerimize ve Kaymakamlık yetkililerine de özellikle teşekkür ediyoruz. Bu projeler AK Parti’nin Çiğli’ye verdiği önemi gösterdiği gibi, yapılacak daha çok projemiz ve sayısız da yatırımımız olacak” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası