Ege Postası
Geri

Aliağa ve Kınık'taki o alanlar koruma altına alındı

İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma  Bölge Kurulu tarafından verilen karara göre İzmir'in Aliağa ve Kınık ilçelerinde yer alan bazı alanların arkeolojik sit alanı olmasına kara verildi.
Aliağa ve Kınık'taki o alanlar koruma altına alındı
Haberler / İzmir
4 Ekim 2023 Çarşamba 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, İzmir Aliağa'da bulunan bazı alanların 1. (birinci) derece Arkeolojik sit olarak tescil edilmesine karar verilerek koruma altına alındı.

İşte o karar:

''Izmir ili, Aliaga Ilçesi, Uzunhasanlar Mahallesi, Şatır Mevkiinde, hazine mülkiyetinde ve mera niteliğindeki 157 ada 9 parsel numaralı taşınmazın sit talebi ile ilgili Kurul Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan 12.06.2023 tarih ve 3882878 sayı ile kayıtlı rapor gereği Kurul Müdürlüğü uzmanlarınca yapılan yüzey incelemeleri kapsamında tespiti yapılan alanın tesciline ilişkin 2863 sayth Kanunun 7. maddesi gereği Kurul Müdürlüğüne iletilmiş olan kurum görüşleri ve konuya ilişkin Kurul Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan 11.09.2023 tarih ve 2248766 sayı ile kayıtlı rapor okundu, ekleri ve işlem dosyası incelendi.

 Yapılan görüşmeler sonunda Izmir Ili, Aliaga Ilçesi, Uzunhasanlar Mahallesi, Şatır Mevkiinde, hazine mülkiyetinde kayith 157 ada 9 mumaralı parselde kayıtlı taşınmazın kararımız eki 1/5000 ölçekli harita üzerinde işaretlendiği şekli ile Satir Mevkii Antik Yolu" adı ile 1. (birinci) derece Arkeolojik sit olarak tescil edilmesine, ekli tescil fişinin uygun olduğuna karar verildi.''

 

KINIK’TAKİ O ALAN 3. DERECE SİT ALANI OLARAK TESCİLLENDİ

Öte yandan İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma  Bölge Kurulu Kınık İlçesi’nde yer alan bazı alanların 3. (Üçüncü) derece Arkeolojik sit olarak tescil edilmesine karar vererek koruma altına aldığını duyurdu.

İşte o karar:

''İzmir ili Kınıkk ilçesi, Arpadere Mahallesi, Dam Tepe Mevkiinde, hazine mülkiyetindeki 230 ada 1 parsel numaralı ve 247 ada I parsel numaralı taşınmazın sit talebi ile ilgili Bergama Müze Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan 17.03.2023 tarih ve 3584903 sayı ile kayıtlı rapor gereği Kurul Müdürlüğü uzmanlarınca yapılan yüzey incelemeleri kapsamında tespiti yapılan alanın tesciline ilişkin İzmir 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün 26.04.2023 tarihli ve 3723544 sayılı yazısı ve eki kurum görüşü haritası, 2863 sayılı Kanunun 7. Maddesi gereği iletilen kurum görüşleri ve konuya ilişkin Kurul Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan 11.09.2023 tarih ve 2248766 sayı ile kayıtlı rapor okundu, ekleri ve işlem dosyası incelendi.

Yapılan görüşmeler sonunda İzmir İli, Kınık İlçesi, Arpadere Mahallesi. Dam Tepe Mevkiinde, hazine mülkiyetinde kayıtlı 230 ada I numaralı parselde ve 247 ada numaralı parselde kayıtlı taşınmazların bir bölümünde yer alan alanın, kararımız eki 1/2000 ölçekli harita üzerinde işaretlendiği şekli ile 3. (Üçüncü) derece Arkeolojik sit olarak tescil edilmesine, ekli tescil fişinin uygun olduğuna karar verildi.''

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası