Ege Postası
Geri

Alkol alıp direksiyon başına geçen İsviçreli diplomat Paris’i birbirine kattı

Fransa'nın başkenti Paris'te önceki gece kontrol yapan polislerin dur uyarısına rağmen kaçmaya çalışan aracın sürücüsünün İsviçreli diplomat Stefan Flückiger olduğu anlaşıldı. Paris merkezli Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nde...
Alkol alıp direksiyon başına geçen İsviçreli diplomat Paris’i birbirine kattı
Haberler / Dünya
4 Haziran 2013 Salı 17:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fransa'nın başkenti Paris'te önceki gece kontrol yapan polislerin dur uyarısına rağmen kaçmaya çalışan aracın sürücüsünün İsviçreli diplomat Stefan Flückiger olduğu anlaşıldı.

Paris merkezli Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nde (OECD) İsviçre misyonunda görevli olan Büyükelçi Stefan Flückiger, Fransız polisinin dur uyarısına rağmen diplomatik plakalı aracıyla Paris sokaklarında polisiye filmlerdeki sahneleri aratmayan bir kovalamacıya tutuştu. Polisin arkadan aracın tekerleklerine ateş etmesi ve lastiklerin patlaması ise Stefan Flückiger’i ilk başta durduramadı. Saint Germain bulvarından ters yöne giren araç daha sonra durmak zorunda kaldı. Polis merkezine götürülen ve alkol testi yapılan sürücünün yüksek oranda alkollü olduğu anlaşıldı. Diplomatik dokunulmazlık çerçevesinde serbest bırakılan Büyükelçi Flückiger'le ilgili bir olay yaşandığını İsviçre Dışişleri Bakanlığı da doğruladı. Personelin kişisel haklarının korunması nedeniyle detaylı açıklama yapmaktan kaçınan Dışişleri Bakanlığı sadece Fransız yetkililer ile bağlantıya geçildiğini bildirdi.

AKILLARA İSTANBUL’DAKİ KAZA GELDİ

Bu yılın başında ise benzer bir durum İstanbul’da yaşanmıştı. İsviçre’nin İstanbul Konsolosu Florian Köppel'in eşi Andrea Köppel kendi kullandığı otomobili ile Ortaköy’de bir motosiklete çarpmış daha sonra ise olay yerinden kaçmıştı. Motosiklette kaza sonrası yere düşen Filiz İnal ise uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra hayati tehlikeyi atlatmıştı. Konsolos eşi hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlayan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Reşat Uğur Soysal, Andrea Köppel’in olay anında dikkatini etkileyecek kadar alkollü olduğunu belirtmişti. Dava İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası