Ege Postası
Geri

Alman Bakan, İZSU’ya konuk oldu

Parlamenterler, bölgesel sanayi ve ticaret odalarının temsilcileri, işadamları ve bürokratlardan oluşan bir heyetle İzmir’e gelen Almanya’nın Bavyera Eyaleti Ekonomi, Altyapı, Ulaştırma ve Teknoloji Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Martin Zeil, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaretinin ardından Çiğli’de inşaatı süren Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi’ni gezdi.
Alman Bakan, İZSU’ya konuk oldu
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Mart 2013 Salı 11:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Tesisin kurutucu ünitelerinde kullanılan ve Bavyera’da üretilen ekipmanları inceleyen Başbakan Yardımcısı Martin Zeil, İZSU Genel Müdürü Ahmet Alpaslan ve İZSU bürokratlarından tesise ilişkin bilgi aldı ve ardından inşaat alanını gezdi. İZSU Genel Müdürü Ahmet Alpaslan, imalatların yüzde 45’nin tamamlandığını, tesisin kurutma ünitesinin 2013 yılı yaz başında çalışmaya başlayacağını belirterek, “60 milyon liraya mal olacak tesisin Çürütücü Ünitesi’nin ise 2014 yılı Ocak ayında tamamlanmasını planlıyoruz. Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi devreye girdiğinde, halen Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi sahasında yapılan çamur depolama işlemi de sona erdirilecek ve bu alanlar rehabilite edilecek. Arıtmalardan çıkan çamur yüzde 90 oranında kurutularak tarım alanları, kentsel yeşil alanlarda veya ek yakıt olarak sanayide kullanılabilecek” diye konuştu.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası