Ege Postası
Geri

CHP’li Güler, “Osmanlı dönemindeki gibi küçük cemaatlere, milliyetlere bölünmeye izin vermeyeceğiz!”

Güler, “Toplumda bu kadar büyük bir entegrasyon varken kalkıp bizi yeniden Osmanlı dönemindeki gibi küçük cemaatlere, milliyetlere bölmeye bu toplumun yüzde sekseni, yüzde doksanı evet demez” dedi.
CHP’li Güler, “Osmanlı dönemindeki gibi küçük cemaatlere, milliyetlere bölünmeye izin vermeyeceğiz!”
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Mart 2013 Pazartesi 12:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Seçim bölgesi İzmir’de ilçe, belde ve köy ziyaretleri ileYeni Anayasa çalışmaları ile yapılmak istenen değişiklikleri anlatan İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, değerlendirmelerini bu defa Mendereslilerle paylaştı.

Güler, CHP Menderes İlçe Başkanlığı’na yaptığı ziyarette ve Görece’de gerçekleşen konferansta Anayasa çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.
Atatürkçü Düşünce Derneği ÖzdereŞubesi tarafından Görece’de düzenlenen konferansa katılmak için Menderes’e gelen Güler CHP İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Menderes CHP İlçe Başkanı Muammer Karabacak, Menderes Belediye Başkanı Ergün Özgün, ADD Özdere Şube Başkanı Sami Güler, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, CHP Menderes İlçe Örgütü, CHP Menderes Kadın Kolları tarafından karşılanan Güler’e vatandaşların ilgisi yoğun oldu. İlçe Başkanlığı sonrası Görece Düğün Salonu’na geçen Güler kalabalık bir gruba hitaben konuştu.

“İlerici solcu görülen Kürtçü hareketin aslında ilerici solcu falan olmadığı ortaya çıktı”
Türkiye gündeminde geniş yer tutan ve vatandaşlar tarafından merak edilen İmralı görüşmeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak sözlerine başlayan Güler, “Erdoğan ile Öcalan İmralı mutabakatı denen bir mutabakat yapıyor. Mutabakatın zabıtları sızdırılıp ortaya çıkarılınca içeriğini de öğrenmiş olduk. Her şey sanki bir noktada vatandaşlık maddesinde toplanmış durumda. ‘Türk vatandaşlığını silelim çünkü bu etnik bir laf, etnik temele dayanan bir Anayasa olmaz. Ne yapalım T.C. Vatandaşlığı yapalım’ bu öneri vardı zaten ama AKP bu öneriyi dile getiremiyordu söyleyemiyordu. Çünkü seçmenlerinin tepkisinden korkuyordu, kendi milletvekillerinin tepkisinden korkuyordu. Bu durum artık iyice açığa çıktı, açığa çıkınca başbakanında şirazesi kaydı, ben artık her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına alırım dedi. BDP’lilerin de şirazesi kaydı; ‘ Kafkaslardan, Balkanlardan gelenler siz kimsiniz lan'Gidin buradan’ durumu milletvekili ağzıyla kürsülerden söylendi. İlerici solcu görülen Kürtçü hareketin aslında ilerici solcu falan olmadığı ortaya çıktı” dedi.

“Sırrı yaz, Anayasa’nın vatandaşlık maddesi”
Süreçle birlikte en önemli gelişmenin Anayasa’nın Öcalan’la yapılıyor olmasını gösteren Güler, “Anayasa uzlaşma komisyonunda dört parti Anayasa yapıyoruz diye biliyoruz.Fakat zabıtlarda Öcalan diyor ki, Sırrı yaz Anayasa’nın vatandaşlık maddesi. Sırrı dediğin milletvekili, öbürü müebbet hapse mahkum bir adam. Senin milletvekilin o kişiye başkanım diye sesleniyor. Yaz diyor emrediyor yazıyor neyi yazıyor Anayasa’nın vatandaşlık maddesini. Öcalan T.C. ya da Türkiyelilik olsun diyor, AKP’de zaten bu maddenin aynen öyle olmasını istiyor” dedi.

“Etnik temele dayalı devlet yaratılıyor”
Yapılmak istenen Anayasa’nın etnik temele dayandığını ve etnik bir Anayasa inşa edilmeye çalışıldığını belirten Güler, “Toplumda yer alan etnik grupların oranı ne kadar kişi ise parlamentoda o kadar kota koyacağız, belediyelerde de o kadar kota koyacağız. Seçim yarışına çıktığımızda ben bağımsız adayım ben CHP’nin adayıyım diyemeyeceğim, yüzde beş Boşnak var ben Boşnak adayıyım Boşnak kotasından gireceğim diyeceğiz.Yüzde on Kürt var ben Kürt kotasından gireceğim diyeceğiz, bu durum devlet dairelerine kadar yansıyacak. Vatandaşın etnik yapısına diline, inancına kör bir devlet yerine, vatandaşı önce birey olarak görmeden önce etnisitesine göre gören bir devlet yaratıyorsun. Etnik devlet bu yapılmak istenene denir bizim şuandaki devletimize denmez” dedi

“Bizim ortak kimliğimiz var o bizim ulusal birliğimizi koruyor o da Türk ulusudur, Türkvatandaşlığıdır”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin parti programının çok açık olduğunu belirterek sözlerine devam eden Güler, “Bizim parti programımız çok net, etnik kimlik şereftir sayfa 46. Etnik kimlik şereftir çünkü ana – babadan gelir. Ben Boşnak’ım anam babam Boşnak, öbürü Kürt anası – babası Kürt, öbürü Çerkez… Ana – babayla doğarsın, ana babaya kim küfür ettirir, hiç kimse anasına babasına küfür ettirmez. İnkar edilmesine gönül rızası göstermez. Etnik kimliğimiz şerefimiz, kimse kimseye etnik kimliğinden ötürü laf söyleyemez, ama bizim ortak kimliğimiz var o bizim ulusal birliğimizi koruyor o da Türk ulusudur, Türk vatandaşlığıdır. Türk vatandaşlığımız bizim büyük çadırımız. Toplumumuzda bu kadar büyük bir entegrasyon varken kalkıp bizi yeniden Osmanlı dönemindeki gibi küçük cemaatlere, milliyetlere bölmeye bu toplumun yüzde sekseni, yüzde doksanı evet demez. Türk kimliğinden, Türk olmaktan memnunuz, geçmişten gelen yanlışlar zaman zaman var onları düzeltiriz. Fakat bizi milliyetler devletine dönüştüremezsiniz” dedi.

“Biz kendi vatanımızda meğer sürgün düşmüşüz”
Türk vatandaşlığını savunmanın ırkçılık ile suçlanmaya neden olan bir dönem geçirdiklerini söyleyereksözlerine son veren Güler, “Ne desek bu şovenlik bu milliyetçilik diye üstümüze geliniyor, ben Türk ulusunu savunma hakkımı istiyorum, Türk vatandaşlığım devam etsin diye düşünüyorum, bizler bu düşüncemizi söyleme hakkımızı istiyoruz. Bu duruma gelmiş olmamız korkunç, ben Türk ulusu iyi bir şeydir dediğim için cesur diye adlandırıldım, biz hangi duruma düşmüşüz öyle. Türk vatandaşlığını sen Anayasa’dan çıkaramazsın dedim diye vay ne kadar güçlü bir kadın ne kadar cesur bir kadın dediler. Biz kendi vatanımızda meğer sürgün düşmüşüz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası