Ege Postası
Geri

Alman gençler kayınvalidesine bile bakan Türkler'e hayran kaldı

Almanya’nın Hessen Eyaleti Kassel Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim görevlisi Bijan Otmishi ile beraberindeki öğrenciler, Türkler'in aile yapısını incelemek üzere Bursa’ya geldi. Türklerin yaşlılara önem vermesine ve kayınvalidesine...
Alman gençler kayınvalidesine bile bakan Türkler'e hayran kaldı
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2013 Perşembe 15:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’nın Hessen Eyaleti Kassel Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim görevlisi Bijan Otmishi ile beraberindeki öğrenciler, Türkler'in aile yapısını incelemek üzere Bursa’ya geldi. Türklerin yaşlılara önem vermesine ve kayınvalidesine bile bakmasına şaşıran Alman gençlerden biri “Kayınvalideme bakamam, zaten annem kızar, izin vermez.” dedi.

Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nün öğrenci değişim programı ile Bursa’ya gelen Kassel heyeti, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul’u ziyaret etti. Heyet, çocuk, yaşlı ve engellilere yönelik çalışmaları yerinde inceledi.

“KAYINVALİDEME BAKAMAM, ANNEM KIZAR”

Yaşlılar, engelliler ve çocuklara yönelik hizmetler hakkında bilgi veren Özkul’a sorular yönelten Bijan Otmishi ve öğrencileri hazırlayacakları raporla ülkelerindeki çalışmalara farklılık kazandırmayı amaçlıyor. Ali Osman Sönmez Huzurevi’ni ziyaret eden öğrenciler burada kalan yaşlılarla da bir süre sohbet ederek odalarına konuk oldu.

Evde bakım hizmeti hakkında detaylı bilgi veren İl Müdürü Özkul, Türk kültüründe yaşlılara bakmanın vicdani sorumluluk olduğundan bahsederek, uzun yıllar kayınvalidelerine bakan gelinlerden örnek verdi. Buna şaşıran genç bir öğrenci ise ”Kayınvalideme bakamam, zaten annem kızar, izin vermez.” demesi dikkat çekti.

“TÜRK DOSTLARIMIZI DAHA İYİ ANLIYORUM”

Kassel’deki huzurevi hakkında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Z. Sunay Özkul’a bilgi veren Bijan Otmishi ise evde engellisine ya da yaşlısına bakan aileye sağlanan maddi destek uygulaması hakkında sorular sordu. Bu ziyaret sayesinde Türk kültürünü ve aile yapısını yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirten Otmishi, “Şimdi Türk dostlarımızı daha iyi anlıyorum.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası