Ege Postası
Geri

Alman vekiller harcırahları nasıl kullandıklarını beyan etmek zorunda olacak

Berlin İdare Mahkemesi bir kararı ile Almanya’da basın özgürlüğünü güçlendirdi. Karara göre gazetecilerin, federal milletvekillerine devlet tarafından sunulan imkanlar içerisinde olan ve yıllık 12 bin Euro değerindeki harcama hakkının...
Alman vekiller harcırahları nasıl kullandıklarını beyan etmek zorunda olacak
Haberler / Dünya
24 Ağustos 2013 Cumartesi 14:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Berlin İdare Mahkemesi bir kararı ile Almanya’da basın özgürlüğünü güçlendirdi. Karara göre gazetecilerin, federal milletvekillerine devlet tarafından sunulan imkanlar içerisinde olan ve yıllık 12 bin Euro değerindeki harcama hakkının nerede ve nasıl kullanıldığını sorma ve öğrenme hakkı var.

Berlin İdare Mahkemesi kararın izahında bunun ‘demokratik sistemin işlemesinde kaçınılmaz’ olduğu ifadesine yer verdi. Konu başkent muhabiri bir gazetecinin 2013 yılında kendilerine verilen hak çerçevesinde hangi milletvekillerinin beş ve beşten daha fazla tablet bilgisayarı ve akıllı telefon aldığını bilmek istemesi ile başladı.

GECİKTİRMEDEN VERMELİ

Federal İdare Dairesi bilgi vermek istemeyince konu mahkemeye intikal etti. İdare Mahkemesi hakimlerinin kararında devletin bu gibi konuları takip ve kontrol etmesinin mümkün olmadığı ve verilen bu hakların kullanım alanlarının çerçevesinin de yasalarla belirlenmiş olmasından dolayı basının bunu bilme ve yazma hakkına sahip olduğu kararını verdiği belirtildi. Mahkeme ayrıca, Federal İdare Dairesi’nin bu gibi bilgileri tereddüt göstermeden ve geciktirmeden basına vermesi gerektiğine vurgu yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası