Ege Postası
Geri

Almanya'da muhalefet Suriye’ye askeri müdahaleye karşı

Almanya’da 22 Eylül’de yapılacak genel seçimlerde Sosyal Demokratların (SPD) başbakan adayı olan Peer Steinbrück, Suriye’ye yapılacak bir askeri operasyona karşı olduğunu açıkladı.Başbakan Angela Merkel’le yapacağı televizyon tartışmasından...
Almanya'da muhalefet Suriye’ye askeri müdahaleye karşı
Haberler / Dünya
30 Ağustos 2013 Cuma 14:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’da 22 Eylül’de yapılacak genel seçimlerde Sosyal Demokratların (SPD) başbakan adayı olan Peer Steinbrück, Suriye’ye yapılacak bir askeri operasyona karşı olduğunu açıkladı.

Başbakan Angela Merkel’le yapacağı televizyon tartışmasından önce konuyla ilgili pozisyonunu netleştiren SPD’nin başbakan adayı, “Yüz saatlik müzakere, bir dakikalık saldırıdan iyidir.” diyerek eski Başbakan Helmut Schmidt’in sözlerini atıfta bulundu.

Suriye’ye yapılacak askeri müdahalenin doğru olmadığını savunan Steinbrück, “şiddetin daha büyük şiddeti doğuracağını ve böylece çözümün güçleşeceğini” öne sürdü.

Gelecek hafta yapılacak G20 zirvesini adres gösteren SPD’li politikacı, konunun BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ABD Başkanı Barack Obama, Rusya lideri Vladimir Putin ve Arap Ligi liderleriyle dörtlü bir zirvede ele alınmasını istedi.

6 aşamalı bir plan da öneren Steinbrück, ilk etapda 72 saatlik ateşkes sağlanması ve insani yardım koridorunun açılması gerektiğine vurgu yaptı.

SPD’nin başbakan adayı Steinbrück, ayrıca Şansölye Merkel’in de Suriye politikasını eleştirdi ve “Merkel’in artık net bir pozisyon alması gerektiğini” öne sürdü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası