Ege Postası
Geri

Almanya'da muhalefet dinleme olayının peşini bırakmıyor

Alman istihbarat teşkilatlarının koordinasyonundan sorumlu Başbakanlık Dairesi Başkanı Ronald Pofalla, ‘NSA skandalı sona ermiştir’ dese de muhalefet peşini bırakmıyor. Amerikan istihbarat teşkilatlarından NSA'nın Almanya'yı dinlediği...
Almanya'da muhalefet dinleme olayının peşini bırakmıyor
Haberler / Dünya
20 Ağustos 2013 Salı 14:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alman istihbarat teşkilatlarının koordinasyonundan sorumlu Başbakanlık Dairesi Başkanı Ronald Pofalla, ‘NSA skandalı sona ermiştir’ dese de muhalefet peşini bırakmıyor. Amerikan istihbarat teşkilatlarından NSA'nın Almanya'yı dinlediği iddiaları ülkede büyük yankı uyandırmıştı.

Ana muhalefet Sosyal Demokrat Parti (SPD) ise hala cevap bekleyen soruların sayısının çok olduğunu, bundan dolayı Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Pofalla’yı Denetleme Kurulu’nun oturumunda sorgulamak istiyor.

Kurulun Başkanı Thomas Oppermann, Passauer Neue Presse gazetesine yaptığı açıklamada, “En önemli sorulara açıklık getirilmedi. Pofalla olayın üstün örtbas etmek istiyor.Federal hükümet, Amerikalılar ne derse ona inanıyor. NSA, kendini temize çıkaran, bir değeri olmayan bir belge tanzim etti. Pofalla da ona sarılıyor.” diye eleştirisinde bulundu.

Federal Meclis Denetleme Kurulu’nun toplantısında ayrıca istihbarat teşkilatlarının daha sıkı denetlenmesi konusunun görüşülmesi bekleniyor.

Pofalla’nın ‘NSA skandalı sona ermiştir’ sözleri sosyal medyada da yankı buluyor. Sanal dünyada dolaşan temsili afişlerde Pofalla’ya ‘Bundesliga’yı sona ermiş ilan ediyorum. Bayern Münih şampiyondur’ , ‘seçimler sona ermiştir, Merkel başbakandır’ veya ‘kötü hava ve özellikle ahmak ıslatan yağmuru meselesi kapanmıştır’ gibi sözler yakıştırılıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası