Ege Postası
Geri

Almanya politikası Fransa'da anamuhalefetin kavgalı liderlerini birleştirdi

Fransa'da iktidardaki Sosyalist Partisi'nin, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i "uzlaşmaz bencil" olarak suçlamasına tepkiler devam ediyor.Fransa Başbakanı Jean Marc Ayrault’un iki ülke arasındaki ilişkilerin AB için hayati önem taşıdığına...
Almanya politikası Fransa'da anamuhalefetin kavgalı liderlerini birleştirdi
Haberler / Dünya
30 Nisan 2013 Salı 17:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fransa'da iktidardaki Sosyalist Partisi'nin, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i "uzlaşmaz bencil" olarak suçlamasına tepkiler devam ediyor.

Fransa Başbakanı Jean Marc Ayrault’un iki ülke arasındaki ilişkilerin AB için hayati önem taşıdığına yönelik açıklamasından sonra anamuhalefet Partisi Halk Hareket Birliği de konuyla ilgili açıklama yaptı..

UMP’nin Genel Başkanı Jean François Cope ile geçtiğimiz Kasım ayında yapılan Genel Başkanlık seçimlerini kendisinin kazandığını iddia eden eski Başbakan François Fillon imzalı oratak bildiride, Hollande yönetiminin devam eden politikalarının Fransa- Almanya ilişkilerinde yıkıma yol açtığı vurgulandı.

17 Aralık'tan beri ilk kez aynı bildiriye imza atan iki lider, cumhurbaşkanlığının ilk ayında yapılan Brüksel zirvesinde François Hollande’ın Angela Merkel’i yalnızlaştırmak için manevra yaptığını ama asıl yalnız kalanın Fransa olduğunu vurguladı. Cope ve Fillon, "Fransa’nın sesi artık duyulmaz oldu." ifadelerini kullandı. Basın açıklamasında, François Hollande’ın 'dostça gerilim' çağrışımıyla Pandora'nın kutusunu açtığı kaydedildi.

UMP’den yapılan açıklamada, Hollande’ın, bir yıllık iktidarından sonra bütçe açığı, işsizliğe karşı mücadele, dış ticaret açığı ve diğerekonomik fiyaskolarına yeni bir suçlu aramaya çalıştığı iddia edilieken Nicolas Sarkozy’den sonra yeni hedefin Angela Merkel olduğu vurgulandı.

François Fillon ile Jean François Cope Kasım ayında yapılan Genel Başkanlık seçimleri sonrası ters düşmüş, uzun süre devam eden tartışmalardan sonra seçimlerin Eylül ayında yeniden yapılması konusunda anlaşmaya varmışlardı.

UMP’li eski Bakan Bruno Le Maire de Sosyalist Parti’nin Almanya Başbakanı’nı hedef seçerek yanlış bir strateji izlediğini ifade etti. Eski Bakan, Sosyalist Parti’nin Fransa’da Germanofobi’yi artırmaya çalışmakla suçladı.

İktidardaki Sosyalist Parti'nin hazırladığı Avrupa raporu taslağında, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in çözüm için kemer sıkma politikalarında ısrar etmesi sert şekilde eleştirilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası