Ege Postası
Geri

Almanya sele teslim

Almanya'da Bavyara, Thüringen ve Saksonya eyaletlerindeki birçok şehirde şiddetini artıran yağmur nehirlerin taşmasına sebep oldu. Günlerdir süren sağanak yağışın ardından Gössnitz şehrindeki Pleisse nehrinin taşması sonucu yaklaşık...
Almanya sele teslim
Haberler / Dünya
3 Haziran 2013 Pazartesi 17:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da Bavyara, Thüringen ve Saksonya eyaletlerindeki birçok şehirde şiddetini artıran yağmur nehirlerin taşmasına sebep oldu.

Günlerdir süren sağanak yağışın ardından Gössnitz şehrindeki Pleisse nehrinin taşması sonucu yaklaşık 3 bin kişinin tahliye edildiği bildirildi. Thüringen eyaletinin Gera şehrinde ve Saksonya eyaletinin Mulde ve Chemnitz şehirlerinde de Weißer Elster nehrinin su seviyesinin artması nedeniyle afet alarmı verild. Buralardan taşan sular caddelerin ve evlerin bodrum ile giriş katlarını basarken binlerce hanede elektrik kesintisi yaşandı.

Passau şehrinde ise Tuna nehrinin yüksekliği hat safhaya ulaşarak 12,5 metreyi buldu. Heidelberg’te de Neckar Nehrinin su seviyesinin yükselmesiyle nehir çevresindeki karayolları ve yerleşim yerlerinin zemin katları sular altında kaldı. Belediyenin nehirde yükselen su seviyesine karşı önlem alarak nehir kenarlarına bariyerler yerleştirmesi zararı hafifletti. Nehirde su seviyesinin aşırı yüksek oluşundan dolayı gemi trafiği durduruldu. Neckar nehrinin kenarında insanların yürüyüş, piknik ve çeşitli aktiviteler yaptığı yeşil alanlar tamamen sular altında kaldı.

Daha öncesinde selden etkilenen bölgelere destek verileceğini açıklayan Başbakan Angela Merkel, bugün olay yerinde incelemelerde bulundu. Savunma bakanlığı; federal ordu askerlerinin sel bölgelerinde görev yapmaya başladığını belirtirken, bin 50 askerin Saksonya’da, 600 askerin Bavyera’da, 100 askerin Thüringen’de ve 10 askerin de Sachsen-Anhalt’da görev baında bulunduklarını açıkladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası