Ege Postası
Geri

Antalya'da orman yangını

Antalya'nın Alanya ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Antalya'da orman yangını
Haberler / Güncel
17 Eylül 2023 Pazar 14:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Yerleşim yerlerine yakın bölgede etkili olan alevler, kısa sürede yayıldı. Bölgeye Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ile çevre il ve ilçelerden bölgeye ekipler sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle alevler Gümüşkavak Mahallesi'ne sıçradı.

Yangın söndürme çalışmalarına 8 helikopter, 6 uçak, 42 arazöz, 6 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 4 dozer ve çok sayıda kara ekibiyle müdahalede edilirken, araç sayısının yeni katılacaklarla artacağı belirtildi. 

BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

Orman Genel Müdürlüğü ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı konuya ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. 

Orman Genel Müdürlüğü, "Alanya'da meydana gelen orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediyoruz. Yangını en kısa sürede kontrol altına almak cansiperane bir şekilde mücadele ediyoruz" paylaşımını yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise bölgeye gittiğini duyurarak "Antalya, Alanya’daki orman yangınına; 10 uçak 11 helikopter 54 arazöz 4 İş makinası 363 personel sevk edildi Yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalemiz aralıksız sürüyor" dedi.

 

İzmir'deki orman yangınına müdahale sürüyor
İzmir'de düşen helikopterdeki 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor
Bakan Yumaklı'dan açıklama: Arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası