Ege Postası
Geri

Antalya’da AVM’lerde altın satışına esnaf odasından tepki

Antalya’da hipermarketlerde taksitle altın satılmasına tepki geldi. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, bazı zincir ve hipermarketlerde kredi kartına 8 taksitle altın satılmaya başlanmasına tepki...
Antalya’da AVM’lerde altın satışına esnaf odasından tepki
Haberler / Güncel
24 Nisan 2013 Çarşamba 12:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya’da hipermarketlerde taksitle altın satılmasına tepki geldi. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, bazı zincir ve hipermarketlerde kredi kartına 8 taksitle altın satılmaya başlanmasına tepki göstererek, herkesin kendi işini yapması gerektiğini söyledi.

Altın fiyatlarındaki ani düşüşü fırsat bilen hipermarketler altın satışına başladı. Bu marketlerin altın satmalarının üzerine yazılı açıklama yapan AESOB Başkanı Sevimçok, mevcut bu durumun ticaret ahlakına uymadığını açıkladı.

Esnafın rızkıyla kimsenin oynamaması gerektiğini hatırlatan Sevimçok, “Sırf para kazanmak ve fırsatları değerlendirmek adına bilmediği işleri yapmaması gerektiğini ve işin erbabı ustalarımıza da saygı duyulması gerektiğini, üstüne basa basa daha önce açıkladık.” dedi.

Vatandaşların, altın fiyatlarının düşmesiyle kuyumculara akın ettiğini kaydeden Başkan Sevimçok, bazı hipermarketlerin de bu durumu, şark kurnazlığı yaparak kredi kartına 8 taksitle altın satmaya başladığını, bu durumun, önüne gelen herkesin altın satamayacağını belirtti. Bankalar tarafından altın satışı yapılmasının kuyumcu esnafını zorlaştırdığını açıklayan Sevinçok, “Bu durum daha da dibe batıracak ve kuyumculuk sektörünü iyiden iyiye bir darboğaza sürükleyecektir. Ben buradan bir kez daha AVM’lere, hipermarketlere ve onların uzantıları olan zincir mağazalara sesleniyorum, esnafın ekmeğiyle oynamayın ve küçük esnafı öldürmeyin, herkes erbabı olduğu işi yapsın, zanaatkar bir usta ve esnaf olmak o kadar kolay ve basit değildir.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası