Ege Postası
Geri

Ara bağlantı ücretlerindeki yüzde 20 indirim, cebe de yansıyacak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), mobil ara bağlantı ücretlerinde 1 Temmuz 2013’ten geçerli olmak üzere yüzde 20 oranında indirim yapıldığını duyurdu. İndirimin cep telefonu abonelerinin faturalarına da indirim olarak yansıması...
Ara bağlantı ücretlerindeki yüzde 20 indirim, cebe de yansıyacak
Haberler / Ekonomi
27 Haziran 2013 Perşembe 13:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), mobil ara bağlantı ücretlerinde 1 Temmuz 2013’ten geçerli olmak üzere yüzde 20 oranında indirim yapıldığını duyurdu. İndirimin cep telefonu abonelerinin faturalarına da indirim olarak yansıması bekleniyor. Son olarak 1 Nisan 2010’da ara bağlantı ücretleri yüzde 50 oranında düşürülmüş, bu düşüş vatandaşların kullandıkları cep telefonu tarifelerine de indirim olarak yansımıştı.

Bilgi Teknolojileri Kurulu’nun aldığı karar ile ‘farklı işletmecilerin abonelerinin birbirlerini aramaları durumunda arayan abonenin işletmecisinin aranan abonenin işletmecisine çağrının taşınması karşılığında ödediği ücret’ olarak bilinen ara bağlantı ücretleri 1 Temmuz 2013’ten itibaren geçerli olmak üzere yüzde 20 oranında düşürülecek. BTK’dan yapılan açıklamada, tüketicilere sunulan arama hizmeti için girdi niteliğinde olan ara bağlantı ücretinin pazardaki rekabet ve tüketicilere yansıyan ücretler üzerinde önemli bir etkisi bulunduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mobil ara bağlantı ücretleri en son 1 Nisan 2010’dan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 50’nin üzerinde bir oranda düşürülmüştü. Söz konusu indirim sonucunda tüketicilere uygulanan perakende tarifelerde indirimler gerçekleşmiş, tarife yapılarında önemli değişimler yaşanmış ve her yöne dakika içeren tarife paketleri yaygınlaşmıştır. Diğer taraftan işletmeciler arasındaki rekabetin artmasıyla birlikte tüketicilerin daha uygun ve avantajlı tarifelerden yararlanabilmeleri sağlanmıştır. 12 Nisan 2013 Kısa Mesaj Hizmeti (SMS) ara bağlantı ücretlerinde de 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 75 oranında bir indirime gidilmişti. Ara bağlantı ücretlerinde yapılan söz konusu indirimlerin; tüketicilere uygulanan mobil telefon hizmeti ücretlerine belirli ölçüde indirim olarak yansıması, tüketici refahının artmasına ve pazarda işletmeciler arasında rekabet ortamının gelişmesine katkıda bulunması beklenmektedir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası