Ege Postası
Geri

Arınç: Güzel faydalı bir görüşme oldu, kendilerine teşekkür ediyorum

Başbakan Vekili Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile güzel ve faydalı bir görüşme yaptığını belirterek, " Kendilerine teşekkür ediyorum. Şüphesiz Türkiye’nin son günlerde yaşadığı olayları, bunların sebepleri ve bu konuda...
Arınç: Güzel faydalı bir görüşme oldu, kendilerine teşekkür ediyorum
Haberler / Politika
4 Haziran 2013 Salı 12:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Vekili Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile güzel ve faydalı bir görüşme yaptığını belirterek, " Kendilerine teşekkür ediyorum. Şüphesiz Türkiye’nin son günlerde yaşadığı olayları, bunların sebepleri ve bu konuda yapabileceğimiz konuları kendileri bize söylediler. Talimatlarını aldık, düşüncelerimizi paylaştık.” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün daveti üzerine saat 10.30’da Köşk’e çıkan Başbakan Vekili Arınç, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı'nın daveti üzerine kendileri ile görüşme imkanı bulduğunu kaydeden Arınç, “Güzel, faydalı bir görüşme oldu, kendilerine teşekkür ediyorum. Şüphesiz Türkiye’nin son günlerde yaşadığı olayları, bunların sebepleri ve bu konuda yapabileceğimiz konuları kendileri bize söylediler. Cumhurbaşkanı devletimizin başı, milletimizin birliğini temsil eden en yüce makam. Şüphesiz devlet kurumlarının sorumsuz işlemesi konusunda sorumluluğu var. Dün ana muhalefet partisi lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüşlerdi, ben de İstanbul’daydım. Başbakan Vekili olarak bugün bendenizi davet ettiler. Kendisi ile olumlu görüşmemiz oldu. Talimatlarını aldık, düşüncelerimizi paylaştık. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Arınç, saat 12.00’de yapacağı basın toplantısını hatırlatarak, TBMM’de devam eden partilerin grup toplantılarına engel olmak istemediğini söyledi. Arınç, şu ifadeleri kullandı: “Şu sıralarda zannediyorum, TBMM’de grup toplantıları vardır. Özellikle Sayın Bahçeli’nin konuşmalarını da etkilemek istemiyorum. Müsaade ederseniz saat 12.00’de Başbakanlık'ta buluşmak üzere sizlere veda edeyim.”

"DEVLET LİSANIMIZDA 'TALİMAT ALMAK' NEZAKETEN KULLANILIR"

Cumhurbaşkanı Gül’ün talimatlarının sorulması üzerine de Arınç, “Arkadaşlar devlet lisanında nezaket denen bir şey vardır. Geçtiğimiz günlerde ben bir büyüğümüzü ziyarete gittiğimde emirlerini almak diye bir tabir kullandım. Bu basınımızda ‘bu nasıl bir şey, nasıl emir almaktır’ bizim devlet lisanımızda, ‘talimat almak, emirlerini almak’ kullanılan bir lisandır. O makama duyulan bir saygının ifadesidir. Bunları başka maksatlarda düşünmemek lazım. Kaldı ki bir Cumhurbaşkanı taşıdığı yetkiler ve üstlendiği görevler itibari ile şüphesiz bütün kurumlara düşüncelerini iletebilir, talimat verebilir. Bu konuları saat 12.00’deki basın toplantımızda daha rahatlıkla konuşabiliriz. Ama emir kelimesinden, talimat kelimesinden saygıdan başka anlam çıkarmamalıyız, bu bizim kullandığımız bir lisandır. Sayın milletvekillerimizde zaman zaman kullanır, sayın genel başkanlarda bunu kullanır. Ve Başbakanımız'a vekalet ediyorum, Başbakan Yardımcısıyım, görevlerimi bilirim. Sayın Cumhurbaşkanı’nın taşıdığı makamın itibariyle hangi yetkilere, hangi sorumluluklara sahip olduğunu bilirim. Şüphesiz Sayın Cumhurbaşkanımız'dan bir hükümet başı ile Başbakan Vekili olarak neler yapılması gerektiğini konusunda düşüncelerini almak istedim. Biz bunu günlük lisanımızda talimat almak diye kullanırız.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası