Ege Postası
Geri

Arsa mağdurları yine Büyükşehir'de: Bu kez AK Parti'ye konuk oldular

Kırk yıllık sorunlarına Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) çözüm arayan Balçovalı arsa mağdurları soluğu bir kez daha İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde aldı. Eylül ayının ikinci meclis oturumu öncesinde AK Parti’nin grup toplantısına konuk olan BAMİD üyesi mağdurlar, Bilal Doğan ve meclis üyelerinden çözüm istedi. Arsa mağdurları Büyükşehir'de AK Parti'ye konuk oldu
Arsa mağdurları yine Büyükşehir'de: Bu kez AK Parti'ye konuk oldular
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Eylül 2015 Çarşamba 20:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İmar sorunlarının çözümü için yıllardır sürdürdükleri yargı mücadelesi ve düzenledikleri çeşitli eylemler ile için yıllardır hak arayan Balçovalı Arsa Mağdurları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısı öncesinde AK Parti’li meclis üyeleri ile buluştu. Partinin grup toplantısına katılan Balçovalı vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve AK Partili meclis üyeleri Mesut Demirkaya ile Özen Kızılırmak’tan sorunlarının çözümü için komisyon kurulmasını talep etti. Mağdurların taleplerini dinleyen Doğan, partisinin her koşulda arsa sahiplerinin yanında olduğunu belirtti.


MAĞDURLAR DOĞAN’A DERT YANDI, DOĞAN DA MAĞDURLARA

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup göndererek dertlerine çözüm isteyen BAMİD üyesi yirmi bine yakın vatandaş bu sefer İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’dan yardım istedi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın talimatı üzerine Balçovalı Arsa Mağdurları’nı partisinin grup toplantısına kabul eden Grup Başkanvekili Doğan, “30 Mart 2014 seçimlerinde Türkiye’nin en uzun soluklu ve en başarılı bakanlarından olan Binali Yıldırım bakanımız bizim Büyükşehir Belediye Başkan adayımızdı. Ancak aldığımız oylarla büyükşehir belediyesini kazanamadık. Halkımız bize muhalefet görevi verdi. Yaklaşık 1 milyona yakın bize verilen oyun sorumluluğunu üstümüzde olduğunu bilerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde muhalefet görevimizi yerine getirmek istiyoruz. Binali Yıldırm bakanımızın bizlere talimatı vardı. “Kesinlikle İzmir ve İzmirlilerin  yararına olan her şeyin yanında olacaksınız. Bunların takipçisi olacaksınız. Yanlış yada eksik bulduğunuz bir şey varsa çözüm önerileriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne sunacaksınız” dedi. Halkımızın, Binali Yıldırım ve İl Başkan’ımız Bülent Delican’ın talimatıyla bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz.  Az öncede söylediğim gibi halkımız bize muhalefet görevi verdi. İmar Komisyonu’nda AK Parti grubunun 3 tane üyesi var. Bizler tabi ki bu sorunların çözümü konusunda komisyon üyelerinin çoğunluğuna sahip değiliz. Komisyona gelen konularla ilgili olarak yanlış, eksik bulduğumuz şeyler olursa itirazlarımız yapar, ilgililere aktarırız. Meclise gelen konularda yanlış, eksik konularda AK Parti grubu olarak itiraz şerhimizi koyar, duygu ve düşüncelerimizi söyleriz” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMETE VE BAKANLIKLARA SUÇ ATMASINLAR”

AK Parti Grup Başkanvekili Doğan, 44 yıldır devam eden sorunun muhatabının belediyeler olduğunu belirterek, “O zaman bu sorunun muhatabı Balçova Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’dir. Bu sorunun muhatapları topu taca atmasınlar. Bu sorunun çözüm noktası İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir, başka bir kurum değildir. Yani hükümete ve ilgili bakanlıklara bu sorunun suçunu atmasına gerek yok. Emsalleri olan bu sorunun dikkate alarak çözülmesi gerekir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde dava devam ediyor. Bu davanın takipçisi olacağız, izleyeceğiz. Ayrıca Büyükşehir’e intikal eden bu konuyla ilgili gelişmelerin de AK Parti grubu olarak takipçisiyiz ve her zaman yanınızdayız” dedi.  


AK PARTİ’DEN KIYI İSYANI

Ayrıca, meclis toplantısında AK Parti’li Çağlar Haspolat’tan Bayraklı için kritik bir çağrı geldi. Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede başlayan kıyı tasarım projesiyle ilgili söz alan Haspolat, Meles Deltası’ndan başlayarak Alaybey’de son bulan ve yeni kent merkezi olarak da bilinen bölgeyi de içine alan kıyı şeridine halkın erişmekte güçlük çektiğini dile getirdi. AK Parti’li Haspolat Anadolu Caddesi ve mevcut İZBAN hattının ilçeyi ikiye böldüğüne dikkat çekerek, “Burada şehir ikiye bölünmüş durumda. Bir milyonluk nüfus, yani İzmir’in dörtte biri bu bölgede yaşıyor. Bayraklı’nın sınırlarında olan kıyı şeridini halk kullanamıyor. Çin Seddi gibi bir İZBAN var. Ve burada sadece bir tane üst geçit bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin tıpkı Mithatpaşa’daki gibi bir düzenleme yapmasını ve buraya bir meydan kazandırmasını istiyoruz. Halkımızın denizle buluşması için Altınyıol’u yerin altına almanız gerekiyor. Gerekirse her meclis burada aynı konuşmayı yapacağım ve bu talebi tekrar tekrar dile getireceğim” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası