Ege Postası
Geri

Aslan: Benim için siyaset araçtır

Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekler Federasyonu Başkanı İsa Ambarcı ve yönetim kurulu üyelerini dernek binasında ziyaret eden Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı ile ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Aslan, “ Bu süreç yoğun bir talep üzerine gelişti. Siyaset benim için amaç değil araçtır. Adaylık konusunda birçok kurum ve kişinin görüşünü aldım. Olumsuz görüş bildiren tek bir kişi ya da kurum olmadı. Bu da sorumluluktan kaçamayacağımı gösteriyor” dedi.
Aslan: Benim için siyaset araçtır
Haberler / Yerel Politika
2 Ekim 2013 Çarşamba 11:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Aday adaylığını kendisine gelen yoğun talep üzerine düşündüğünü belirten Aslan, siyaseti bir hizmet aracı olarak gördüğünü, kendisine görev ve sorumluluk verilmesi durumunda İzmir’e olan borcunu ödemek istediğini söyledi. “Siyaset hizmet yapmaktır. Siyaset sadece bir araçtır” diyen Aslan, şunları söyledi: “İzmir’e hizmet etmeyi görev sayarım. Bundan sonra geri dönüşü yok. Adaylık süreci için birçok kurum ve kişinin fikrini aldım. Bugüne kadar olumsuz görüş bildiren olmadı. Çocuklarım, torunların, tüm sevdiklerim bu kentte yaşıyor. Benim bu kente borcum var. Başta kentsel dönüşüm olmak üzere İzmir’in tüm sorunlarına ekibimiz ve projelerimizle çözüm getireceğiz” dedi.
“TÜRKİYE DE İZMİR DE DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM İSTİYOR”
Aslan, ülkenin ve İzmir’in değişim istediğine dikkat çekerek, yerel seçimlerdeki değişimin genel seçimlerde önemli bir dönüşüme yolaçacağını da vurguladı. Aslan, “İzmirliler de yenilik ve dönüşüm istiyor. Siyasette, tarımda, sanayide, kentleşmede herşeyde bir dönüşüm isteniyor. Bu dönüşüm seslerine, taleplerine kulak vermek lazım. İzmir şu anda birçok sorunla boğuşuyor. Yerel seçimlerde değişim olursa genel seçimde de değişim olur. Yerel katılımcılığa inanıyorum. Bugüne kadar kimseyi aldatmadık, kandırmadık. Siyasette de tavrımız bu şekilde olacak. Kaldı ki sivil toplum kuruluşlarının siyasette daha fazla yeralması gerektiğine inanıyorum. İnşallah beş yıl sonra aynı samimiyetle sizinle burada yeniden biraraya gelmek yeniden oturup konuşmak istiyorum” şeklinde konuştu.
İSA AMBARCI: SİZ BİZDEN BİRİSİNİZ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekler Federasyonu Başkanı İsa Ambarcı da, Aslan’a tam destek verdi, desteğini “ Siz bizden birisiniz. Bizim halimizden siz anlarsınız. Etrafınızda güzel bir ekibiniz var. Zaten lider iyi bir ekip kuran ve bunu işleten kişidir. İzmir için en güzel olanı yapacağınıza inanıyoruz. Projelerinize İzmir’in ihtiyacı var ki bu tür projeler yıllar öncesinden yapılabilmeliydi. Ankara’yı, Bursa’yı ve daha pek çok Anadolu kentinin gelişimini gördükçe İzmir’de yaşayanlar olarak adeta kahroluyoruz. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarını, bu kuruluşun başındaki idarecileri siyasette de görmek bizleri sevindiriyor. Yolunuz açık olsun, biz de sizinleyiz” sözleriyle dile getirdi.

KUTU KUTU:
KİMLER KATILDI'
Azeri Türkleri Kültür Derneği Başkanı Umut Aydın,
Azerbaycan Alaska Türkleri Derneği Başkanı Hakan Alaskalı,
Azerbaycan Federasyonları Eski Başkanı Timur Selçuk,
Azerbaycan Kültür Merkezi Başkanı Hasan Ayrım,
Bayındır Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Güzelsu,
Iğdır İli Tuzluca İlçeleri Derneği Başkanı Aziz Bulut
Dernek üyeleri Eray Coşar, Hasan Ayrım, Serkan Çiftlik, Vahit Arabacı, Mustafa Özüzeybek, Mustafa Kuzu, Yusuf Ambarcı
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası