Ege Postası
Geri

Avrasya Kalkınma Platformu'ndan dünya barışı için renkli iftar

Avrasya Kalkınma Platformu'nca düzenlenen iftar, farklı renkleri buluşturdu. Çeşitli milletlerden oluşan siyahı, beyazı ve sarısı her renkten davetli barış ve kardeşlik için Mevlana’nın mesajında birleşti. Semah gösterisi ile dünyaya...
Avrasya Kalkınma Platformu'ndan dünya barışı için renkli iftar
Haberler / Genel
30 Temmuz 2013 Salı 11:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrasya Kalkınma Platformu'nca düzenlenen iftar, farklı renkleri buluşturdu. Çeşitli milletlerden oluşan siyahı, beyazı ve sarısı her renkten davetli barış ve kardeşlik için Mevlana’nın mesajında birleşti. Semah gösterisi ile dünyaya barış ve hoşgörü mesajlarının verildiği programda, semazenler Mısır için de döndü.

Ankara Royal Carine Hotel'de gerçekleşen renkli iftar programında, barış ve kardeşlik konuştu. Program alışılmışın dışında farklı renklerin yanı sıra, iftar boyunca semah gösterisine sahne oldu. İftarda Afrika, Asya ve Ortadoğu'dan bazı devletlerden çok sayıda konuk katıldı. Programda bir konuşma yapan Avrasya Kalkınma Platformu Genel Başkanı Hasan Cengiz, iftarın barışa, kardeşliğe, hoşgörüye ve sevgiye vesile olmasını diledi. Farklı renkleri bir araya getirdiklerini aktaran Cengiz, Mevlana’dan örnekler vererek, İslam coğrafyasında yaşanan acılara dikkat çekti.

Yine çeşitli bölgelerin kan ve gözyaşı içinde olduğunu kaydeden Cengiz, siyahı, beyazı ve sarısı her rengi bir araya getirdiklerini ve böylece farklı dillerle barışın konuştuğunu söyledi. Cengiz, büyük kısmı çocuklardan oluşan semazenlerin de barış için döndüğünü belirterek, Mısır’ı ve Mursi’yi de unutmadıklarını onlar için de döndüklerini ifade etti.

İftara çok sayıda siyasinin yanı sıra çeşitli sivil toplu örgütlerinden vatandaşlar da katıldı. Programda ayrıca Afganistan'daki Özbek General Raşit Dostum'un oğlu Batur Dostum, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan'a verilmek üzere yerel bir kıyafet hediye etti. İftar programı bütün renklerin bir araya gelmesi ile çekilen toplu fotoğrafla son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası