Ege Postası
Geri

Kırıkkale Üniversitesi’nde ‘Teknoloji Geliştirme Merkezi’ açıldı

Kırıkkale Üniversitesi’nde KOSGEB destekli Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) açıldı. KOSGEB’in koordinasyonu altında olan hayata geçirilen projenin, Kırıkkale Üniversitesi ve KOBİ’leri bir araya getirip Ar-Ge çalışmalarında ortak...
Kırıkkale Üniversitesi’nde ‘Teknoloji Geliştirme Merkezi’ açıldı
Haberler / Genel
30 Temmuz 2013 Salı 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kırıkkale Üniversitesi’nde KOSGEB destekli Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) açıldı. KOSGEB’in koordinasyonu altında olan hayata geçirilen projenin, Kırıkkale Üniversitesi ve KOBİ’leri bir araya getirip Ar-Ge çalışmalarında ortak bir platform oluşturması bekleniyor.

Projeyle, yeni teknoloji inovasyona yönelik girişimciliğin özendirilmesi, desteklenmesi, KOBİ’lerin üniversitenin imkanlarından yararlanmalarının sağlanması, üniversitenin teknolojik, bilimsel birikimin ekonomiye ve üretime yönlendirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca merkezin amaçları arasında teknolojik gelişme için üniversitelere deneysel bir çalışma alanı oluşturmak, inkübasyon hizmeti sağlamak ve inkübasyon hizmetinden faydalanan girişimci sayısını artırmak da yer alıyor.

Üniversite ile sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla kurulan TEKMER’in teknoloji gelişimine katkı sağlayacağını belirten Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, “Ülkemizin ve Kırıkkale’nin ekonomik olarak gelişebilmesi için üniversitelerimizdeki bilgiyi sanayimizde üretime dönüştürmemiz gerekiyor. Bu hedef doğrultusunda, üniversitenin bilim ve teknoloji altyapısını KOBİ’lerimize sunuyoruz. Ayrıca TEKMER sayesinde ticarileşebilir, teknolojik ürün veya üretim yöntemleri geliştirmeyi hedefleyen Ar-Ge, inovasyon ve endüstriyel uygulama projelerine finansal destekler sağlanacaktır. Bu proje sadece üniversiteye değil, Kırıkkale’ye yapılan bir hizmettir.” dedi.

TEKMER, KOSGEB ve Kırıkkale Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde faaliyetlerini Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi içerisinde tahsis edilmiş olan hizmet binasında sürdüreceğini açıklayan Yıldız, TEKMER destekleri ile ilgili detaylı bilgi ve belgelere kosgeb.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini kaydetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası