Ege Postası
Geri

Avrupa'nın en büyük Türk fuarı başlıyor

Avrupa’daki en büyük Türk fuarı Multifestijn, ‘Hollanda Sivil Toplum Kuruluşları’nın desteğiyle bu yıl daha geniş ve farklı icra edilecek. Festival, Hollanda’nın en büyük fuar alanlarından Rotterdam AHOY’da 31 Mayıs'ta başlayacak...
Avrupa'nın en büyük Türk fuarı başlıyor
Haberler / Dünya
9 Mayıs 2013 Perşembe 13:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa’daki en büyük Türk fuarı Multifestijn, ‘Hollanda Sivil Toplum Kuruluşları’nın desteğiyle bu yıl daha geniş ve farklı icra edilecek. Festival, Hollanda’nın en büyük fuar alanlarından Rotterdam AHOY’da 31 Mayıs'ta başlayacak ve 3 gün boyunca devam edecek.

Bu yıl 7. kez gerçekleştirilecek olan festivalin tanıtımı dolayısıyla, fuarın gerçekleşeceği Rotterdam Ahoy Fuar ve Sergi Sarayı’nda bir basın toplantısı düzenlendi.

Multifestijn yönetim kurulunun hazır bulunduğu basın toplantısına TC Lahey Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ve Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ünver, TCV Lahey Büyükelçiliği Basın Müşaviri Emrullah Akgündüz, Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik, Hollanda Genç İşadamları Federasyonu (HOGİAF) Başkan Yardımcısı Vecih Er, sponsor temsilcileri, işadamları ve STK temsilcileri katıldı.

Multifestijn festivali müdürü Ayhan Sucu tarafından fuar ile ilgili teknik konuların verildiği toplantıda Multifestijn Yönetim Kurulu Başkanı Arif Yakışır, 31 Mayıs Cuma günü resmi açılışla start alacak olan 'Multifestijn' için hazırlıkların son aşamaya geldiğini söyledi.

Yakışır, “Avrupa’nın en büyük fuar ve sergi saraylarından olan AHOY’da gerçekleşecek olan ‘Kültürlerin Buluşma Arenası’ için hazırlıklarımız tamamlanma aşamasında. Fuar alanında hazırlıklar sürüyor. 3 hafta gibi bir zamanımız var. Bu tarihe kadar bütün hazırlıklar tamamlanmış olacak.” dedi.

TÜRK DÜNYASI TEMSİL EDİLİYOR

Üç gün sürecek olan, 'Yüzbinlerin Buluşma Arenası' niteliğindeki Multifestijn şölenine, aralarında KKTC’de bulunduğu Türki cumhuriyetleri ve birçok ülkenin katılımını bekeniyor. İstanbul, Konya, Karaman, Bursa, Adana, Kahramanmaraş ve Trabzon belediyeleriyle, kültür-sanat alanlarında festivalde ortak çalışmalar da yapılacak.

Hollanda’daki Türk STK’lar festivalde aktif yer alacak. 270 ayrı standıyla merkezi konumda bulunan AHOY’da, 150’yi aşkın firma ve kuruluş ziyaretçilerle buluşacak. Bu yıl çok sayıda Hollandalı şirket ve kurumların da yer alacağı fuarda, aileler keyifli 3 gün geçirme fırsatı bulacak.

SEÇKİN SANATÇILAR YER ALIYOR

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Medicalpark Hastanesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan festival, 20 bin metre kapalı alanda yapılaca. Kubat, Yavuz Seçkin, Sedat Uçan, Sami Çelik, Ömer Kadan, Ozan Celebi, Fatih Jackson, Dildade Tiyazro, Gökkuşağı Gurubu gibi isimler sahne alacak. Nihat Hatipoğlu da programa kaatılacak. 31 Mayıs - 2 Haziran 2013 tarihlerinde gerçekleşecek olan Multifestijn’da; kültür-sanat, fuar, eğlence, Türk ve dünya mutfakları, sağlık, kitap, çocuk parkı, basın sokağı, alışveriş stantları ile konferanslar ve gösteri alanları hazır olacak.

TC Lahey Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ve Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ünver, TCV Lahey Büyükelçiliği Basın Müşaviri Emrullah Akgündüz de 6 yıldır gerçekleşen festivalin, bu yıl 7. kez düzenlenecek olmasının önemli olduğunun altını çizdi ve Multifestijn yönetim kuruluna başarılar diledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası