Ege Postası
Geri

Avrupalı eğitimciler, Özel Lara Koleji’ni de ziyaret etti

AB Hayat Boyu Öğrenme Programı'nda yer alan Grundtvıg öğrenme ortaklıkları kapsamında ülkemizde bulunan Almanya, Türkiye, İngiltere, İspanya ve Polonya’dan gelen eğitimciler, Nevşehir’i ziyaret etti.Ülkemizin en önemli kültür, doğa...
Avrupalı eğitimciler, Özel Lara Koleji’ni de ziyaret etti
Haberler / Genel
15 Nisan 2013 Pazartesi 13:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AB Hayat Boyu Öğrenme Programı'nda yer alan Grundtvıg öğrenme ortaklıkları kapsamında ülkemizde bulunan Almanya, Türkiye, İngiltere, İspanya ve Polonya’dan gelen eğitimciler, Nevşehir’i ziyaret etti.
Ülkemizin en önemli kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya’nın kalbi sayılan Nevşehir’in güzelliklerini gezen eğitimciler, sonrasında Özel Lara Koleji’ne de uğradı.
AB Hayat Boyu Öğrenme Programı'nda yer alan Grundtvıg öğrenme ortaklıkları kapsamında proje ortağı olan Mardin Derik Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DERİKDER) Başkanı Mustafa Güler’in konuğu olan eğitimciler, önce Kapadokya’nın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi, sonrasında Özel Lara Koleji’ne geldi. Okul yetkililerinden sınıfları gezerek bilgi alan konuklara yemek ikramı da yapıldı.
Avrupalı eğitimciler, bölgenin güzelliklerini ve okulda verilen eğitimin kalitesini çok beğendiklerini ifade etti.
DERİKDER Başkanı Mustafa Güler, Almanya, İngiltere, İspanya ve Polonya’dan eğitimcilerin AB Grundtvıg Projesi kapsamında Türkiye’de proje ortağı olan derneklerinin misafiri olarak ülkemize geldiklerini söyledi.
“Aktif Yaşlanmada Öğrenme Aracılığıyla Sesimizi Duyun” adlı AB Projesi’nin, İngiltere koordinatörlüğünde Almanya, Türkiye, İspanya ve Polonya’da uygulandığını kaydeden Güler, “Proje, aktif yaşlanmayı, hayat boyu öğrenme etkinliklerine katılımı teşvik etmeyi ve yetişkinler arasında açık bir diyalog geliştirmeyi amaçlıyor. Derik ilçemizde proje kapsamında kadınlara yönelik mesleki kurs açıldı. Konuğumuz olarak ülkemize gelen eğitimcileri, Kapadokya’da misafir ettik. Bölgeye hayran kaldılar. Nevşehir’de verilen eğitimi incelemeleri için de Özel Lara Koleji’ne yaptığımız başvuruyu yöneticileri kabul etti. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Burada okul yöneticileri misafirlerimizi çok iyi karşıladı. Okulun fiziki mekanlarını, sınıfları gezdirdi, verilen eğitim programını anlattı. Gelenler eğitimci olduğu için çok sayıda sorular sordular. Hepsine tatmin edici cevaplar verdiler. Gelenler çok memnun kaldı. Ülkelerine de davet ettiler. Ülkemizin, Kapadokya’nın tanıtımı ve eğitim kalitemizi göstermek adına çok güzel bir program oldu. Yemek ikramına da çok memnun kaldılar. Kendilerine Türk misafirperverliğini en iyi şekilde yaşattığımızı belirtebilirim” dedi.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası