Ege Postası
Geri

Avrupa’nın dev şirketleri kriz dinlemiyor

Avrupa’nın dev şirketleri kriz dinlemeden büyümeye devam ediyor. Karlarını katlayan dev şirketler, çalışan sayılarını da artırmayı planlıyor. Bochum’daki fabrikasını kapatarak gündeme gelen Opel otomobil fabrikası bu yılın sonuna...
Avrupa’nın dev şirketleri kriz dinlemiyor
Haberler / Ekonomi
6 Ağustos 2013 Salı 12:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa’nın dev şirketleri kriz dinlemeden büyümeye devam ediyor. Karlarını katlayan dev şirketler, çalışan sayılarını da artırmayı planlıyor.

Bochum’daki fabrikasını kapatarak gündeme gelen Opel otomobil fabrikası bu yılın sonuna kadar toplam 350 mühendis alacağını duyurdu. Süpermarketler zinciri Edeka dev adımlarla büyümesini sürdürüyor. Bu sene içinde çalışan sayısını 5 ila 10 bin kadar artıracağını açıklarken daha önce iflas eden Schlecker’in çalışanlarının bir kısmını işe alarak onlara da sahip çıkacağını bildirdi.

Dünyanın en büyük çip üreticisi konumunda olan Intel’de çalışan sayısını genişletenlerden. Şirket yetkilileri 350 mühendis ve araştırmacı alacğını duyurdu. Kiralık işçi sayısını yüzde 8’lere düşürmeyi planlayan Alman otomobil devi BMW ise bu yıl içerisinde 700’ü mevcut kiralık işçileri olmak üzere toplam 3 bin kalifiye eleman alacağı müjdesini verdi. Temizlik ürünleri marketleri zinciri Rossmann bu yılsonuna kadar 100 yeni şube açacak ve bin adet yeni işçiye ihtiyaç duyacak.

Amerikan Online satış devi Amazon yaklaşan Noel satışları için 50 bin sezon işçisi alacağını duyurdu. Yeni işçi almayı planlayan şirketlerden biri de Ford. Tasarruflu otomobil üretiminde başta endüstri ve bilgisayar mühendisi olmak üzere toplam 2 bin 200 kişiye ihtiyaç duyduklarını açıkladı. Porsche ise 17 bin kişilik çalışan ordusunu 20 bine çıkaracak. Sadece bu sene içinde bin yeni işçi alacak. Geçen seneki satışlardan yüzü gülen İsviçre saat üreticisi Swatch gelecek yıl üretimi artırmak için 900’ü İsviçre’de olmak üzere bin 500 yeni çalışana ihtiyaç duyacak. 2012 senesini büyük kar ile kapatan VolksWagen, 550 bin kişilik çalışan ordusuna dünya çapında toplam 50 bin çalışan daha ilave edecek.

Airbus yeni üreteceği A350 XWB için bin kişi istihdam etmeyi planlıyor. Genç işsizliğine kendince bir önlem alan gıda üreticisi Nestle 100 bin kişilik çalışan kadrosuna 20 bin daha ilave edecek. Bunların yarısını stajer ve meslek eğitimi alanları oluşturacak. Nestle ayrıca beraber çalıştığı şirketlere de çağrıda bulunarak gençleri işe almalarını istedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası