Ege Postası
Geri

Aydemir: Çözüm süreci demokrasiyi inşa etme sürecidir

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir çözüm sürecinin lider ülke Türkiye’yi ve gerçek manada demokrasiyi inşa etme süreci olduğunu bildirdi. Türkiye’nin çözüm sürecinden başarılı bir şekilde ayrılacağını dile getiren Aydemir,...
Aydemir: Çözüm süreci demokrasiyi inşa etme sürecidir
Haberler / Genel
1 Temmuz 2013 Pazartesi 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir çözüm sürecinin lider ülke Türkiye’yi ve gerçek manada demokrasiyi inşa etme süreci olduğunu bildirdi.

Türkiye’nin çözüm sürecinden başarılı bir şekilde ayrılacağını dile getiren Aydemir, yaptığı açıklamada, “Çözüm süreci sadece PKK’nın silah bırakması veya PKK terör örgütü elamanlarının sınırlarımızdan çekilmesi anlamına gelmemeli. Çözüm süreci lider ülke Türkiye’de sürecin başarıya ulaşmasıyla birlikte yapacağı çok daha büyük hamle ve yatırımlar konusunda ülkemizin önünün açılması demektir. Çözüm süreci kardeşlik, birlik ve beraberliği inşa etme projesidir.” dedi.

Türkiye’de geçmiş dönemlerde çok şehitler verildiğini, çözüm süreciyle birlikte artık şehitlerin önünün kesildiğini belirten Milletvekili Aydemir; “Çözüm süreci başladı diye şehitlerimizi unutacak mıyı? Kesinlikle Hayır. Ama bundan sonraki süreçte Peygamber Ocağından artık şehitlerimizin gelmemesi için bütün tedbirleri alıyoruz. Çünkü askerlik aynı zamanda en kutsal görev ve peygamber ocağıdır. Her şehidimizin geldiğinde yüreklerimiz kanıyordu. Bundan sonra analarımızın, bacılarımızın, babalarımızın ve kardeşlerimizin yüreklerinin yanmasına müsaade etmeyeceğiz.” ifadesini kullandı.

Aydemir şöyle devam etti: “Biz şehitlerimiz toprağa verirken defnederken ‘kanınız yerde kalmayacak’ diye defnettik, onları öyle toprağa verdik. Bu vatan, bu millet bölünmüş olsaydı o zaman o kan yerde kalmış olurdu. Çünkü onlar bu vatan bölünmesin diye parçalanmasın diye toprağa verdiler canlarını. Bu ülkenin birliğini vatanın bütünlüğünü muhafaza eden her büyük proje her yapı esasında bizim şehitlerimize olan borcumuzdur. Eğer Türkiye gerçek bir demokrasi üzerinde inşa edilecekse bu aynı zamanda şehitlerimizin manevi hatırasının üzerinde yükselecek demektir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası