Ege Postası
Geri

Aydın’da kayıtlı 45 bin çalışan ve 27 bin işsiz var

Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2013 yılı 3. olağan toplantısı, Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı. Toplantıda kurula bilgi veren İş-Kur İl Müdürü Rahmi Terzi, il sınırları içinde 2013 Mayıs ayı itibariyle 213...
Aydın’da kayıtlı 45 bin çalışan ve 27 bin işsiz var
Haberler / Genel
3 Temmuz 2013 Çarşamba 16:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2013 yılı 3. olağan toplantısı, Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı. Toplantıda kurula bilgi veren İş-Kur İl Müdürü Rahmi Terzi, il sınırları içinde 2013 Mayıs ayı itibariyle 213 kamu ve 12 bin 15 özel olmak üzere 12 bin 228 işyeri kaydı bulunduğunu söyledi. Ayrıca toplam 45 bin 536 kayıtlı işgücü ve toplam 27 bin 830 kayıtlı işsiz bulunduğunu açıkladı.

Kurula çalışmalar hakkında bilgi veren İş-Kur İl Müdürü Terzi, 2013 Ocak-Mayıs döneminde 13 bin 879 kişinin iş isteği müracaatında bulunduğunu söyledi. Bu dönemde 4 bin 127 kişinin işe yerleştirildiğini belirten Terzi, “4 bin 346 işyeri ziyareti, 11 bin 335 kişiye iş ve meslek danışmanlığı yapılmıştır. Ayrıca 218 engelli vatandaşımız işe yerleştirilmiştir. Düzenlenen Aktif İşgücü programlarından 261 İşbaşı Eğitim kursunda 506 kişi, 6 Girişimcilik kursunda 160 kişi, 3 İşgücü Yetiştirme kursunda 52 kişi, engellilere yönelik iki kursta 21 kişi, UMEM projesi kapsamındaki 11 kursta 188 kişi, devamı niteliğindeki UMEM İşbaşı Eğitimi kapsamındaki 19 kursta 77 kişi olmak üzere toplam 302 kurstan bin 4 kişi faydalanmıştır.” dedi.

Kurum olarak işgücü piyasası verilerini yerel ve ulusal bazda derlemek, analiz etmek, yorumlamak ve yayınlamak, İşgücü Piyasası Bilgi Danışma Kurulu oluşturmak ve çalışmalarını koordine etmek, işgücü arz ve talebinin belirlenmesine yönelik işgücü analizleri yapmak ve yaptırmak görevleri bulunduğunu kaydeden İl Müdürü Terzi “2013 yılının ilk İşgücü Piyasası araştırması için hazırlanan işyeri bilgi formları, Aydın genelinde TÜİK’le birlikte tespit edilen 10 ve üzeri istihdamlı toplam bin 786 işyerinde uygulanmıştır. Saha çalışması il müdürlüğümüz tarafından organize edilmiş ve personelimizce yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılmıştır. Ulaşılan sonuçlar, önümüzdeki aylarda haber bülteni ve İşgücü Piyasası Analiz Raporu olarak kamuoyu ve siz değerli kurul üyeleriyle paylaşılacaktır. Aydın'da faaliyet gösteren tüm işyeri ve işverenler, çalışmalarımıza destek vermiştir.” şeklinde konuştu.

Kamu kurumlarının, çalışanlarını İş-Kur'a kayıtlı olanlardan alma zorunluluğu bulunduğunu ancak buna uyulmadığını ifade eden Rahmi Terzi, “Kamu kurumları, elemanlarını özel şirketten alsa dahi İş-Kur’a bildirmek zorundadır; aksi takdirde cezası var. Biz şu ana kadar bir girişimde bulunmadık, yasal bir sürece dökülmesini arzu etmedik. Kurul kararı olmasını istiyoruz.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası