Ege Postası
Geri

BELGEM'le gelen başarı

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde (BELGEM) eğitim alan kursiyerler bu yıl da büyük başarı elde etti. Öğrencilerin tamamına yakını üniversitelere yerleşirken, BELGEM desteğiyle önce Konak Anadolu Lisesi, ardından da Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Sertaç Yurdakavuşan tüm öğrencilere örnek oldu
BELGEM'le gelen başarı
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Ağustos 2013 Çarşamba 09:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - 19 yaşındaki Sertaç Yurdakavuşan’nın elde ettiği başarılar, Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin (BELGEM) öğrencilere sağladığı katkıları ortaya koydu.
İlk olarak 8. sınıfta BELGEM kurslarından yararlanan ve Konak Anadolu Lisesi’ni kazanıp daha sonra Bornova Anadolu Lisesi’ne geçiş yapan Sertaç Yurdakavuşan, yine BELGEM’den aldığı kurs desteğiyle bu kez yükseköğrenime adım attı. Anne ve babası işçi emeklisi olan başarılı öğrenci, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.

Ablası da BELGEM’deydi

Celal Bayar Üniversitesi’nde okuyan Ablası Damla Yurdakavuşan’ın da Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin kurslarından yararlandığını anlatan Sertaç, üniversiteye olduğu gibi liseye giriş sınavlarına da BELGEM’de hazırlandığına dikkat çekerek, ‘‘Bütün eğitmenlerime ve bizlere her zaman destek olan Başkanımız Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a teşekkür ediyorum. Bornovalı ailelerin başka dershane aramasına hiç gerek yok. Burada gerekli olan eğitim en iyi şekilde veriliyor. Tabi ki başarılı olmak için disiplinli bir şekilde çalışmak gerektiğini de unutmayalım’’ diye konuştu.

BELGEM kurslarında eğitim alan öğrencilerin elde ettikleri başarılarla gurur duyduklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ‘‘Alınan sonuçlar ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. 2009 yılında tek merkezde 1000 öğrenciye kurs veren BELGEM’i 5 merkezde 4 bin öğrenciye hizmet veren konuma getirdik. Önümüzdeki yıl bu sayıyı 4 bin 500’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Genelde de büyük başarı

Bu yıl BELGEM’de eğitim alan öğrencilerden 67’si fen-edebiyat, 78’i uluslararası ilişkiler, iktisat, kamu yönetimi, 32’si mühendislik, 23’ü PDR ve öğretmenlik, 24’ü iletişim ve sanat, 13’ü tıp ve sağlık, 2’si ise hukuk fakültelerini kazandı. Öğrencilerin tamamına yakını ise diğer fakültelere ve meslek yüksekokullarına yerleşti. BELGEM, lise giriş sınavlarında da büyük başarı elde etti. Bornova’da anadolu liselerini kazanan her 6 öğrenciden 1’i bu başarıyı BELGEM’de aldıkları kurs eğitimiyle elde etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası