Ege Postası
Geri

Bağcılar’da Yaz Kur’an Kursu coşkusu

2012-2013 eğitim ve öğretim döneminin kapanmasının ardından Bağcılar Çiftlik Merkez Demircan Camii’nde Yaz Kur’an Kursu açıldı. Kursun açılışına katılan öğrenciler, “Gel, bu yaz Kur’an-ı Kerim’i kalbine yaz. Haydi, çocuklar...
Bağcılar’da Yaz Kur’an Kursu coşkusu
Haberler / Güncel
25 Haziran 2013 Salı 17:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
2012-2013 eğitim ve öğretim döneminin kapanmasının ardından Bağcılar Çiftlik Merkez Demircan Camii’nde Yaz Kur’an Kursu açıldı. Kursun açılışına katılan öğrenciler, “Gel, bu yaz Kur’an-ı Kerim’i kalbine yaz. Haydi, çocuklar Kur’an öğrenmeye!” çağrısı yaptı.


Çocuklarla bir araya gelen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Müftü Hasan Hüsnü Sula ile CHP’li Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Yedigöl ve Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Salih Avcı da 3 aylık eğitim döneminin başarıyla tamamlanması dileğinde bulundu.

Kuran-ı Kerim’in okunduğu açılışta söz alan Lokman Çağırıcı, kursa katılan öğrencileri ve ailelerini kutladı. Çağırıcı, lise talebelerinin de Kur’an eğitimine devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Kur’an eğitiminin okullarda olduğu gibi sınıflandırılmasını öneren Çağırıcı, “Kur’an-ı Kerim kurslarını da ilk, orta ve lise diye sınıflandırmalıyız. Çünkü yaz aylarında lise talebeleri de eğitimlerden faydalanmalı. Onların camilere gelmemesi Kur’an-ı Kerim’i bildikleri anlamını taşımaz.” ifadelerini kullandı. Kursun okul eğitimine de yararı olacağına temas eden Lokman Çağırıcı, çocuklara da şöyle seslendi:

“Birbirinizi sevin, dostluğunuz ve kardeşliğiniz perçinlensin. Yaz Kur’an Kursu’na devam ettiğiniz gibi Yaz Spor Okulları’na da katılın. Bu mümkün. Biz, her etkinliğe dahil olmanız için üniteler oluşturuyoruz. Bu anlamda bilgievlerini 22 mahalleye yayacağız. Buralarda sosyal faaliyetlerde bulunacak ve muhtelif enstrümanları kullanmayı öğreneceksiniz. Yedi tane yüzme havuzu inşa ediyoruz. Burada ise ücretsiz olarak yüzebileceksiniz.”

Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise 9 aydır çocuklara en iyi eğitimi vermek için çaba sarf ettiklerini belirtti. Yılmaz, “Bu yavrularımızı şu aşamada Bağcılar Müftülüğü’ne emanet ediyoruz. Umuyoruz burada onlara en iyi şekilde davranılır. Yavrularımız en iyi şekilde eğitilir.” temennilerinde bulundu.

Bağcılar İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Allah’ı seven, annesine ve babasına saygı duyan bir nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını bildirdi. Cami kubbesinde yetişen neslin Hazreti Muhammed’in (SAV) ifadesiyle mahşer gününde Allah’ın arşının gölgesinde gölgeleneceğini vurgulayan Sula, “Bizler yakan yıkan, döven ve söven değil, Kur’an’ın gölgesinde Allah için kulları seven, milletini seven bir nesil yetiştireceğiz.” dedi. Sloganlarını ‘Gel bu yaz Kur’an-ı Kerim’i kalbine yaz. Haydi çocuklar Kur’an öğrenmeye’ olarak açıklayan Sula, çocuklara “900’ü aşkın gencimiz cami kubbesi altında yetişmek üzere Kuran’ı okumak, anlamak ve onu çevresine anlatmak için bu camilere koşuyorsunuz. Allah sayılarınız arttırsın.” diye hitap etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası