Ege Postası
Geri

Bağımsız aday İşbilen gövde gösterisi yaptı: Bank Asya çıkışı

Karabağlar Eserkent pazaryerinde düzenlenen ve 70 bine yakın kişinin katıldığı mitingde büyük coşku yaşandı. Türkçe Olimpiyatları’nın “Yeni Bir Dünya” parçası eşliğinde platforma gelen ve buradan halka seslenen Bağımsız İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, hukuksuz bir şekilde el konulan Bank Asya’nın hesabının bir gün mutlaka sorulacağını belirtirken, meydanı dolduran kalabalıktan, “Bank Asya Bizimdir, Bizim Kalacak” tezahüratları yükseldi. İzmir Bağımsız Milletvekili Adayı gövde gösterisi yaptı
Bağımsız aday İşbilen gövde gösterisi yaptı: Bank Asya çıkışı
Haberler / Seçim
31 Mayıs 2015 Pazar 15:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Banka Asya’nın kurucularından ve bir süre öncesine kadar hakim ortaklarından biri olduğunu ifade eden İşbilen, “Dün  (önceki gün) hukuksuzluklara yeni bir hukuksuzluk daha eklendi. Anadolu insanının bin bir zahmetle kurduğu Bank Asya’ya TMSF el koydu. Bu banka zarar mı ediyordu, hayır. Bu banka müşterilerine ödeme mi yapmıyordu, hayır. Bu bankanın hukuksuz bir eylemi mi tespit edilmişti, hayır. Peki neden bu bankaya el konuldu biliyor musunuz, birileri öyle istedi diye.. Çünkü kin, nefret ve haset vardı. Çünkü şahsi ihtiraslar milletin menfaatinin önüne geçmişti. Buradan soruyorum, bugün Bank Asya’dan kötü durumda olan bankalar var, onlara da el koyabilecek misini? Yoksa Bank Asya’ya tamamen siyasi saiklerle el koyduğunuz, itiraf edebilecek misini? Şunu dost düşman herkes bilsin. Biz Bank Asya için verilen hukuki mücadelenin sonuna kadar savunucusuyuz.” diyerek sert çıktı. 



BU ARKADAŞLAR MECLİSE GİRMELİ
Türkiye’de insanlarının huzursuz ve geleceklerinden endişeli olduğunu dile getiren İşbilen, devletin kurumlarında çalışan memur, işçi, bürokrat, medya, polis, jandarma ve herkesin terörist olarak görüldüğünü ifade etti. “Bugün size çok özel selam getirdim” diyen İşbilen, sözlerine şöyle devam ettirdi: 

“Skandal bir hukuksuzlukla hürriyeti elinden alınmış, ama doğru bildiği yoldan asla dönmemiş, Ali Fuat Yılmazar’den, Yurt Atayün’den, Yakup Saygılı’dan, Nazmi Ardıç’tan ve milletin gönlünde taht kurmuş Hakan Şükür kardeşimden selam getirdim size… Her pazartesi ziyaretlerine gittiği kardeşlerime sizlerin selamını götüreyim, ister misini? Yeminle söylüyorum; Silivri’ye tutsak olarak gönderilen bu vatan evlatlarını hiç örmedim, ilk defa Silivri’de tanıştım. Türk milleti, evlatlarının ve onun geleceğini, kendi istikballeri için karartılmasına göz yummadıklarını, meclisteki komisyonlara gönderdikleri dosyalarda gördüm. Türk milleti bu kahraman vatan evlatlarını bilmiyor, tanımıyor. Neler yetişiyormuş bu topraklarda gördünüz.”



Bu toprakların yetiştirdiği büyük insan, şu istikbal inkılabı içinde en gür sada dünyanın 170 ülkesinde var olan sizlerin sadası olacağını söylüyor, yani sizlerden bahsediyor” diyen İşbilen, “Bu inkılabı gerçekleştirecek olan sizlersiniz. O günden bu güne siz hiç mağlup olmadınız, olmayacaksınız. Bunları size reva görenler elbette karşılığını görecektir” dedi. 
İşbilen sözleri şu şiirle tamamladı:
Zalimin zumlu varsa,
Mazlumun da Allah’ı var.
Bugün halka cevretmek kolay,
Yarın hakkın divanı var.



Öte yandan halkı selamlayan İşbilen,  İzmir’de çeşitli üniversitelerde öğrenimini sürdüren ve daha önce Türkçe Olimpiyatları’nda yarışmalara katılan öğrencilerle “Yeni Bir Dünya” şarkısını söyledi, hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası