Ege Postası
Geri

Bakan Bağış: Bebekleri kimyasalla öldüren değil Müslüman, insan bile olamaz

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Suriye’de bir insanlık dramının yaşandığını belirterek, “O bebekleri kimyasal silahla öldüren zihniyet değil Müslüman, insan dahi olamaz. Bu zulme karşı insanlığın ortak feryadının...
Bakan Bağış: Bebekleri kimyasalla öldüren değil Müslüman, insan bile olamaz
Haberler / Güncel
22 Ağustos 2013 Perşembe 17:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Suriye’de bir insanlık dramının yaşandığını belirterek, “O bebekleri kimyasal silahla öldüren zihniyet değil Müslüman, insan dahi olamaz. Bu zulme karşı insanlığın ortak feryadının yükselmesi gerekir.” dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) Başkanı Engin Yiğitgil ve Enbe Orkestrası Şefi Behzat Gerçeker’i Ortaköy’deki Ofisi’nde kabul etti. Gündemle alakalı konuşan Egemen Bağış, Suriye’de yaşanan vahşetin kimsenin kabul edemeyeceğini ifade etti. “O bebekleri kimyasal silahla öldüren zihniyet değil Müslüman, insan dahi olamaz.” diyen Bağış, “Buna karşın insanlığın ortak feryadının yükselmesi gerekir. Birleşmiş Milletler (BM) atması gereken adımları atamamaktadır. Dünya devletleri Birleşmiş Milletler yerine Birleşmiş yürekleri ortaya koyması gerekir. Birleşmiş yürekler, Ortadoğu’daki patlamanın bütün dünyayı götürmesine mani olabilir. Türkiye’nin ilkeli ve dik duruşunu bütün dünya ülkelerinin ilham kaynağı olarak alması gerekir. İnsanlığın vicdan tatilinden dönmesi için hareket edilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

‘DEMOKRASİ MÜNAFIKLARI’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Mısır darbesinin arkasında İsrail var." sözünün ABD ve İsrail tarafından eleştirilmesi ile ilgili soruyu da yanıtlayan Bağış, “Mısır’da günde ortalama birkaç yüz insan öldürülüyor. Suriye’de bebekler kimyasal silahla katlediliyor. Bu ülkeler dünyanın demokrasi beşiği içerisinde olan demokrasi münafıkları. Önce bu kanı durdursunlar, ondan sonra Türkiye de dahil diğer ülkelerin liderlerinin söylemleri hakkında tartışma başlatsınlar.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın bir görüntüye dayandığını aktaran Bağış, “Bu görüntüye tüm internet sitelerinden ulaşabilirsiniz. Görüntülerdeki kişiler dahi hiç kimse bu görüntüyü yalanlamamıştır. Eğer böyle bir söylem yoksa onları da dinleyelim. Bütün dünya Beyaz Saray’ın Suriye ve Mısır konusundaki söylemlerini merak ederken, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın başka bir ülkeyle ilgili söylediği bir sözü eleştirmek yerine önceliklerini belirlesinler. Bizim söylemlerimizde bir yanlışlık varsa onu da dinleriz. Ama önce konumumuzun gereğini yerine getirelim.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası