Ege Postası
Geri

Bakan Bağış: Yurt dışında ofis açmak daha zaruri hale geldi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Brüksel’de açılması planlanan AK Parti ofisinin sadece oy kullanan yurttaşlar için olmadığını söyledi. Bağış, “Bugün Mısır’da, Suriye’de yaşananlar ve bunları Avrupa Birliği’nin...
Bakan Bağış: Yurt dışında ofis açmak daha zaruri hale geldi
Haberler / Güncel
24 Ağustos 2013 Cumartesi 16:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Brüksel’de açılması planlanan AK Parti ofisinin sadece oy kullanan yurttaşlar için olmadığını söyledi. Bağış, “Bugün Mısır’da, Suriye’de yaşananlar ve bunları Avrupa Birliği’nin ve batı medeniyetinin demokrasi beşiği diye geçinen ama demokrasi münafıklığından başka bir şey yapamayanların sessizliğini kattığımız zaman bizim oraları uyandırmamız gerektiğine olan hassasiyeti gözlemledik.” dedi.

Ortaköy’deki çalışma ofisinde Antep baklavasının tescili ile ilgili basın açıklamasında bulunan AB Bakanı Egemen Bağış, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Brüksel’de açılacak olan AK Parti ofisiyle ilgili konuşan Bağış, “AK Parti’nin Brüksel’de ofis açması sadece seçimlerde yurtdışındaki kardeşlerimizin oy kullanmasıyla alakalı bir süreç değildir. AK Parti’nin tüzüğünde, programında kurulduğu günden bu yana belirtilen hedeftir yurt dışında temsilciliklerin açılması. Ama artık her zamankinden daha zaruri hale gelmiştir. Bugün Mısır’da yaşanan vahşeti gördüğümüz zaman, Suriye’de yaşanan insanlık dışı görüntüleri gördüğümüz zaman ve bunları Avrupa Birliği’nin ve batı medeniyetinin demokrasi beşiği geçinen ama demokrasi münafıklığından başka bir şey yapamayanların sessizliğini kattığımız zaman bizim oraları uyandırmamız gerektiğine olan hassasiyeti gözlemledik. Sayın Başbakanımızın talimatıyla ilk olarak Brüksel’de ofis açmak üzere genel başkan yardımcımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Antalya’nın gururu çok değerli Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi eski Başkanımız, milletvekilimizle birlikte Brüksel’e gittik. 7- 8 farklı ofis yerini gözlemledik.” ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından basın mensuplarına baklava ikram eden Bağış, “Ürünlerin tescili için hepimizin çalışması gerekiyor. Biz AB Bakanlığı olarak ürününe güvenen her ilimizin tescil başvurusuna her türlü desteği yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası