Ege Postası
Geri

Bakan Bayraktar, Yokohama'daki Türk okulunu ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Japonya'daki temaslarının ikinci gününde Yokohama'daki Türk okulunu ziyaret etti. Bayraktar, okuldaki samimi ve başarılı çalışmaları takdir ettiğini belirtti.Şehircilik Bakanı Bayraktar, Güney...
Bakan Bayraktar, Yokohama'daki Türk okulunu ziyaret etti
Haberler / Dünya
18 Mayıs 2013 Cumartesi 12:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Japonya'daki temaslarının ikinci gününde Yokohama'daki Türk okulunu ziyaret etti. Bayraktar, okuldaki samimi ve başarılı çalışmaları takdir ettiğini belirtti.

Şehircilik Bakanı Bayraktar, Güney Kore'nin ardından geldiği Japonya'da temaslarına bugün de devam etti. İlk gün başkent Tokyo'da temaslarda bulunan Bakan Bayraktar, bugün başkentin komşusu Kanagawa eyaletindeki Yokohama kentini ziyaret etti. Ziyaretinin ilk durağı "Minato Mirai 21" adlı kentsel dönüşüm projesi oldu. Belediye yetkililerinden bölgeye ilişkin bilgi aldı. Bu bölgede bulunan tersane tahliye edildikten sonra denizin doldurulmasıyla elde edilen bölge ıslah çalışmalarının ardından kentte kazandırılmış bir bölge. Pek çok iş merkezi ve ünlü markaların yer aldığı bölgeyi, 2010 yılında 58 milyon kişi ziyaret etti. Bakan Bayraktar, yetkililerden aldığı bilgilerin ardından Minato Mirai 21 bölgesinde yer alan ve Japonya'nın iskana açık en büyük gökdeleni olan "Landmark Tower"i ziyaret etti. Gökdelenin 69. katına çıkan Bakan Bayraktar, buradan bölgeyi inceledi.

Çevre Bakanı Bayraktar, buradaki temaslarının ardından Yokohama'da bulunan Uluslararası Horizon Okulu'nu ziyaret etti. Bakan Bayraktar ve Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç'ı, Horizon Japonya Uluslararası Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan ve Okul Müdürü Mustafa Kara karşıladı. Okul öğrencileri, Bayraktar ve Elçi Kılıç'ı çiçeklerle karşıladı. Bu karşılamanın ardından Okul Müdürü Kara, Bakan Bayraktar ve Elçi Kılıç'a okul hakkında bilgi verdi. Bayraktar, ziyaret sırasında bir öğretmen ile ayak üstü sohbet etti. Okulun hatıra defterini de imzalayan Bayraktar, "Japonya'da, bu uzak ülkenin Yokohama şehrindeki okulu görerek buradaki ciddi, samimi ve başarılı çalışmaları takdir ediyorum." diye yazdı.

Okuldaki temaslarını tamamlayan Çevre Bakanı Bayraktar, EcoTown Kağıt Geri Dönüşüm Merkezi ve katı atıktan enerji elde edilen bir tesisi gezdi. EcoTown adlı merkezin, dünyanın ilk sıfır emisyonlu kağıt dönüşüm fabrikası olduğu bildirildi. Ayrıca tesisin, dünyanın en büyük tuvalet kağıdı makinesini de barındırdığı ifade edildi. Bakan Bayraktar, Japonya'daki temaslarını tamamlamasının ardından yarın Tokyo'dan ayrılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası