Ege Postası
Geri

Bakan Çelik, Srebrenitsa anneleri ile bir araya geldi

Srebrenitsa katliamının 18'inci yıl dönümünde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Srebrenitsa anneleri ile Topkapı Sarayı’nda bir araya geldi. Bakan Çelik, bugünlerde Mısır’da pek çok annenin çocuklarını şehit olarak verdiğini...
Bakan Çelik, Srebrenitsa anneleri ile bir araya geldi
Haberler / Güncel
23 Ağustos 2013 Cuma 16:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Srebrenitsa katliamının 18'inci yıl dönümünde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Srebrenitsa anneleri ile Topkapı Sarayı’nda bir araya geldi. Bakan Çelik, bugünlerde Mısır’da pek çok annenin çocuklarını şehit olarak verdiğini söyledi. Çelik, “Ülkemizdeki aziz şehitlerimizle manevi birliğimizi teyit ettiğimiz gibi, Mısır’daki Suriye’deki Filistin’deki Myanmar’daki şehitlerimizle de manevi birliğimizi teyit ediyoruz.” dedi.

Srebrenitsa katliamında eşini, çocuklarını ve çok sayıda yakınlarını kaybeden anneler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in daveti üzerine İstanbul'a geldi. 3 gün boyunca İstanbul'u gezen Srebrenitsa anneleri Bursa'ya gitmeden önce Bakan Çelik'le Topkapı Sarayı’nda bulunan Mecidiye Köşkü’nde görüştü. Bu günlerde zor günlerden geçildiğini belirten Bakan Çelik, “Bosnalı annelerin kaderini paylaşan pek çok anne coğrafyamızda var. Bu günlerde Mısır’daki anneler çocuklarını şehit olarak toprağa veriyorlar. Dolayısıyla burada Bosnalı annelerimizi kabul ederek onların şahsında sevgilerimizi ve hürmetlerimizi sunarak hem ülkemizde Türkiye’mizde her zaman beraber olduğumuz kalbimizin kendileriyle attığı aziz şehitlerimizle manevi birliğimizi teyit ediyoruz. Ülkemizde ki aziz şehitlerimizle manevi birliğimizi teyit ettiğimiz gibi Mısır’daki Suriye’deki Filistin’deki Myanmar’daki şehitlerimizlede manevi birliğimizi teyit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek’in Türkiye için yabancı toprak olmadığını ifade eden Bakan Çelik, şunları söyledi: “Buradaki annelerimizi misafir kabul etmiyoruz. Onlar 2. öz vatanlarına geldiler bizim için İstanbul ne kadar azizse saray bosnada o kadar azizidir. Şunu bilmelerini isterim ki Saraybosna’da bir acı olduğunda biz İstanbul’da ankarada rahat uyuyamayız. Bizim için İstanbul Ankara neyse Saraybosna’da Srebrenitsa’da odur. Biz ebediyete kadar Saraybosna ve Bosna Hersekli kardeşlerimize bağlılıklarımızı teyit edeceğiz. Bizim kaderimiz birdir inşallah ebediyete kadar beraber olacağız.”

Her gece haberleri seyrederken Suriye ve Mısır’da annelerin çocukların tabutları başında ağladığını gördüğünde 18 yıl önce yaşadıklarının aklına geldiğini anlatan Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subasic, “Avrupa ve dünya bunlara yardım etmiyor ve edeceklerini de zannetmiyorum çünkü bu konuyla alakalı değiller. Dolayısıyla sizde rica ediyorum benim çocuklarım olarak görüyorum sizi tüm dünyaya aktarın anlatın ve dünyada benim gibi annelerde diğer acıları yaşamasınlar.” şeklinde konuştu.

Program sonrası Bakan Çelik tarafından Srebrenitsa annelerine Peygamber Efendimizin Hırka-i Şerifi'ne dokundurulan destimal (mendil), gül suyu ve lokum hediye edildi. Bakan Çelik, Türkiye’den hediye edilen gül suyunun şehit mezarlarına dökülmesini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası