Ege Postası
Geri

Sultanbeyli Mısır için tek yürek oldu

Sultanbeyli'de bir araya gelen çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu üyesi, Mısır’daki katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup, Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek vererek askeri darbeyi kınadı.Cuma...
Sultanbeyli Mısır için tek yürek oldu
Haberler / Güncel
23 Ağustos 2013 Cuma 16:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sultanbeyli'de bir araya gelen çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu üyesi, Mısır’daki katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup, Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek vererek askeri darbeyi kınadı.

Cuma namazının ardından çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık bin kişilik grup, Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi 'ye destek olmak, darbeyi protesto etmek ve katliamı kınamak için Merkez Camii önünde toplandı. Gıyabi cenaze namazının ardından Sultanbeyli Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Durmuş Can, Sultanbeyli’ deki sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan ortak basın bildirisini okudu. Ramazan ayında bile Müslüman ülkelerinde kan ve gözyaşının eksik olmadığını dile getiren Can, " Sahip olduğumuz medeniyet tasavvurumuz , zalim kim olursa olsun, zulüm kimden gelirse gelsin dik bir duruş sergilenmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. Maddi güç sahibi olmayı üstünlük kabul eden; temel insani değerleri bile menfaatleri karşısında hiçe sayan, fırsatçı, faydacı, mazlum insanlar üzerinden kaynakları sömüren Batı dünyası bu anlayışını bütün dünyaya geçerli kılmaya çalışmaktadır. Buna karşılık İslam ülkelerinde yaşayan Müslümanlar; şiddet, zulüm, kan ve gözyaşına mahkum hale getirilmiştir. Mısır’da ırkçı emperyalizmin desteği ile ve silah zoruyla yönetime el koyan darbeciler Adeviyye Meydanında, Nahda meydanında, Ramses Meydanında ve Mısır’ın diğer bölgelerinde; zulme karşı çıkan Müslüman kardeşlerimizi şehit etmekte, yaşlı, kadın, çocuk demeden büyük bir katliam yapmaktadırlar." dedi.

Can, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Yine buradan ülkemiz halkına ve tüm dünya Müslümanlarına sesleniyoruz. Kendilerini seçilmiş olarak addeden bir topluluk yeryüzünde Müslüman olsun ya da olmasın tüm insanlığa karşı sistemli ve sinsi bir savaş yürütmektedir. Bu savaşın farkına varamayanların bu savaşta figüran olmaları kaçınılmazdır. Tek çözüm ve tek çare İslam Birliği’dir. Ancak o zaman hangi dinden, hangi ırktan ve hangi renkten olursa olsun tüm insanların temel hak ve özgürlükleri teminat altına alınabilir. Yoksa ırkçı emperyalizm bölgede taşeronlu ya da taşeronsuz kan akıtmaya devam edecektir."

Mursi'nin fotoğraflarının bulunduğu pankartlar ve sembol olan Rabia işareti taşıyan kalabalık zaman zaman 'Dik dur eğilme, Türkiye seninle', 'Paşaların tankı yıldıramaz halkı', 'Mursiciler burada, darbeciler nerede' şeklinde slogan attı. Eylem basın açıklamasının ardından sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası